Česi si všimli slovenského priekopníka liečby ivermektínom. Vidia, že ho niet a lekári ho nevedia dávkovať
27 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Už aj český portál novinky.cz si všimol, že slovenský priekopník liečby covidu-19 za použitia lieku Ivermektín, emeritný prednosta kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb Pavol Török v piatok  potvrdil, že v jeho ústave prebieha liečba pacientov s covidom naďalej úspešne.


"Momentálne máme 23 svojich pacientov a tri k nám priviezli z iných nemocníc. Jedného pacienta, ktorého k nám prepravili vrtuľníkom z Piešťan v dosť zlom stave, sme už odpojili od dýchacieho prístroja a v piatok prvýkrát jedol. Máme z toho radosť," uviedol Török pre český portál.

Lekár zdôrazňuje, že pri liečbe covidu-19 podávajú pacientom vnútrožilovo veľké dávky vitamínov, predovšetkým céčka, a orálne tablety ivermektínu. "To je kombinácia, ktorá môže zachrániť takmer každého pacienta, ak sa nasadí včas," vysvetľuje Török.

"Komplexná intenzívna liečba je samozrejmou súčasťou terapie, vrátane antibiotík, vitamínu D, zinku, selénu, melatonínu, kortikoidov a Fraxiparin. V niekoľkých prípadoch sme aplikovali ECMO (mimotelovú membránovú oxygenáciu krvi) s výborným výsledkom. Nie je náhoda, že naši pacienti žijú a inde umierajú," zdôraznil Török.

Amerických diplomatov v Číne testovali análnym výterom. „Je to nedôstojné,“ tvrdí USA
Čína okrem štandardných covidových testov, používa aj tzv. análne testy, ktoré sú vraj presnejšie. Testovanie análnym výterom na vlastnej koži zažili aj niektorí americkí diplomati. USA kritizuje Čínu a tvrdí, že je to nedôstojné. Čína tvrdí, že sa... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Gabriel Matta


Košického lekára potešilo, že sa o jeho aplikácii ivermektínu vie aj v Česku. "Telefonovali mi napríklad kolegovia z pražskej Thomayerovej nemocnice, že aj ich pacienti sa dožadujú ivermektínu."

V jeho nemocnici majú zatiaľ ivermektínu dostatok, horšie je to podľa jeho slov v lekárňach. "Ivermektín sa tento týždeň objavil tiež v košických lekárňach, ale bol preč doslova do tridsiatich sekúnd," dodal Török.

Rovnakú skúsenosť mal tiež spravodajca periodika Právo v Bratislave. "Dostali sme len dve škatuľky a tie boli okamžite preč," povedala magistra v lekárni v bratislavskej štvrti Dúbravka. V Mlynskej Doline sú dve lekárne, ale ivermektín dostali len v jednej z nich. "Zákazníci sa na ivermektín pýtajú každý deň, ale zatiaľ som im nemohla vyhovieť," hovorí magistra.

Prevalilo sa, že vírus SARS-CoV-2 asi naozaj unikol z laboratória vo Wu-chane. Mainstream zúri
Minulý týždeň vyvolala rozruch štúdia renomovaného vedca, profesora doktora Rolanda Wiesendangera z Hamburskej univerzity, v ktorej publikoval podozrenie, že s pravdepodobnosťou 99,9 % sa dá ako miesto pôvodu vírusu Covid 19 označiť vysoko... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Gabriel Matta


V druhej lekárni dostali štyri balenia ivermektínu, a aj tie boli rýchlo vypredané. Jedno balenie stojí 6,60 eura. Liek je na predpis a prepláca ho zdravotná poisťovňa. Ivermektín môžu na Slovensku predpisovať praktickí lekári, ale zatiaľ im chýbajú základné medicínske informácie o liečbe.

"Neviem presne, ako ho mám dávkovať. Niečo som si sama naštudovala. Už viem, že ho môžem predpisovať pri ľahkom a stredne ťažkom priebehu covidu, ale z ministerstva zdravotníctva som zatiaľ nedostala nič," povedala Právu Eva Fellnerová, praktická lekárka z bratislavskej štvrti Dúbravka.

Vedecky potvrdené: Strata čuchu kvôli Covidu ničí partnerský sex! My vieme prečo
Už celý dlhý rok bojuje naša planéta s nákazou, ktorá prišla ako blesk z jasného neba. Ohrozuje a ovplyvňuje naše životy vo všetkých ohľadoch. Ukázalo sa už niekoľkokrát, že covid-19 zasahuje aj do sexuálnej sféry. Strata čuchu, ktorá je jedným z... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Diana Zaťková