Vojaci v uliciach! Vláda chce krajinu uzavrieť od budúceho týždňa a vynútiť si to armádou
26 | 02 | 2021 I Michal Filek

Vláda zvažuje od budúceho týždňa sprísniť lockdown. Dodržiavanie opatrení by v uliciach vraj mohli kontrolovať vojaci. Vypnú sa vraj mnohé fabriky, predajne okrem nevyhnutných, aj školy. Trvať by mohol 2 - 3 týždne, informuje pravda.sk. Bližšie informácie má dnes oznámiť premiér Matovič. 


Jednou z možností, ako zlepšiť epidemiologickú situáciu, je opätovné uzavretie krajiny. Dokonca aj časti priemyselných podnikov. Pre portál pravda.sk to pripustil predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Prísny lockdown by mohol trvať dva alebo tri týždne.

Dnes by mal o opatreniach informovať premiér Matovič. Komunikovať má výsledok okrúhleho stola s vedcami, ktorý sa uskutočnil v minulých dňoch.

„Keď budú vedci odporúčať lockdown, naši ministri za to zahlasujú,“ povedal v diskusnej relácii Na hrane televízie JOJ Kollár.

Podľa informácií Pravdy je výsledkom rokovaní premiéra so skupinou vedcov práve návrh na uzavretie krajiny a vyhlásenie lockdownu. V prevádzke by mali zostať len nevyhnutné priemyselné podniky a tie, ktoré by si v prípade uzavretia mohli nárokovať od štátu na vysoké odškodné. „Infekcia sa šíri v podnikoch, rodinách a tajných žúrkach,“ povedal Pravde štátny tajomník jedného z ministerstiev.

Trestaní za neschopnosť tejto vlády sme my, občania, hnevá sa Belousovová
Ruská vakcína Sputnik V stále zamestnáva našich politikov, a to aj bývalých. Jedným z nich je expredsedníčka SNS Anna Belousovová, ktorá svoj názor na ňu, ale aj na núdzový stav, vyjadrila v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik