Skupina ruských diplomatov opustila KĽDR na ručne poháňanej drezine
26 | 02 | 2021 I tasr

Skupina ruských diplomatov a ich rodinných príslušníkov počas návratu zo Severnej Kórey do vlasti absolvovala časť cesty na ručne poháňanej drezine, informovala v piatok na svojej webovej stránke stanica BBC. Tento netradičný spôsob dopravy si vyžiadali opatrenia voči ochoreniu COVID-19.


Hranice KĽDR sú už viac ako rok uzavreté a železničné spojenia i väčšina civilných letov pozastavené. Cesta ruských diplomatov a ich rodinných príslušníkov domov bola "dlhá a náročná", napísalo ruské ministerstvo zahraničných vecí na Facebooku.

Osemčlenná skupina cestovala z Pchongjangu na hranice 32 hodín vlakom a dve hodiny autobusom. Približne jeden kilometer dlhý úsek cesty cez ruské hranice prekonali po železnici pomocou dreziny.

Hlavným "hnacím motorom" bol podľa ministerstva tretí tajomník veľvyslanectva Vladislav Sorokin, ktorý drezinu poháňal po železničnom moste cez rieku Tumannaja na hraniciach medzi KĽDR a Ruskom.

Diplomatov na ruskej strane hraníc čakali predstavitelia ruského ministerstva zahraničných vecí a autobus ich dopravil na letisko vo Vladivostoku.

KĽDR zrušila väčšinu dopravných spojení s cieľom zabrániť šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2. Táto krajina tvrdí, že nemá na svojom území žiadne potvrdené prípady vírusu, pripomína BBC. Medzinárodní pozorovatelia o tom vyjadrujú pochybnosti.

Mnohí zahraniční diplomati za posledný rok opustili Severnú Kóreu a veľvyslanectvá západných krajín boli zatvorené. Približne 60 zahraničných diplomatov odišlo z krajiny v marci 2020 na palube evakuačného letu do Vladivostoku.

 

 

 

New York Times radia čitateľom aby nerozmýšľali. Myslenie je nebezpečné, proste nám verte
The NY Times radí, aby ste radšej nemysleli. Myslenie vyžaduje použitie vášho nespoľahlivého mozgu a povedie vás k konšpiračnom teóriám. Verte, čo vám NY Times povedia a budete mať schválený zdroj informácií, zamýšľa sa nad bizarnou požiadavkou... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Diana Zaťková