V deň predlžovania núdzového stavu sa vládni poslanci zo strachu hermeticky uzavreli v budove NR SR
25 | 02 | 2021 I Petra Demková

Žiadna iná vláda sa nebála občanov tak ako Matovičova. Na úrade vlády sa pravidelne zvára brána a keď parlament rokuje o predĺžení núdzového stavu, polícia budovu hermeticky uzatvára. Čoho sa tak boja? Môžu sa tak veľmi báť ľudia, ktorí majú dobé úmysly?


Desiatku protestujúcich proti núdzovému stavu pacifikovalo 30 policajtov
25 | 02 | 2021 | sefredaktor

Prečo sa boja, keď sú spravodliví?


Žiadna iná vláda v histórii Slovenska sa nebála vlastných občanov tak ako Matovičova. Z čoho plynie taký strach tých, čo vládnu? Môžu sa tak báť ľudia, ktorých úmysly sú čisté? Ak to robia všetko pre nás, pre našu ochranu a záchranu, ako je možné, že sú konfrontovaní s takým odporom a odbojom?

O ich neobľúbenosti svedčia aj strmhlav padajúce preferencie. Vláda stále tvrdí, že na vine sú len opatrenia. Ich dobré opatrenia. Vraj v každej krajine sveta sa robia a vraj všade sa ľudia búria. Lebo sú nechápaví. Nerozumejú „dobru“, ktoré nám dávajú. Nijaké pochybenia, psychické a duševné násilie, na vlastných občanoch nevnímajú. Aj keď sú občanmi aj právnikmi neustále upozorňovaní na porušovanie základných a ľudských práv.

Otočte sa a choďte domov


Portál HS priniesol informácie od účastníka malého, komorného protestu, ktorý sa konal 24. 2. 2021 pred parlamentom. V tento deň sa totiž malo v parlamente opäť potvrdiť predĺženie núdzového stavu. Peter R. z obce Kuchyňa portálu HS povedal, ako sa skončil jeho pokus osloviť poslanca pred parlamentom.

„V stredu som išiel k národnej rade jednému poslancovi pripomenúť, aby sa sem-tam pozrel aj na voličov, ktorí ho volili. A povedať mu, aby on poslanci už nepredlžovali núdzový stav. Okrem toho, že je uplatňovaný ako ohýbanie ústavného práva, je tiež znásilňovaním zdravých a robenie z nich ,chorých‘. Nemal to byť poslanec z opozície, ale z koalície. Išiel som k parlamentu zhora sám po chodníku. Ešte pomerne ďaleko od cieľa na zastávke MHD ma zastavila skupina policajtov, že sa mám otočiť, že je zákaz vychádzania. Bolo pozoruhodné, že popri policajtoch tam boli asi traja so zelenými vestami s nápisom ,Antikonfliktný tím‘. Na mňa jediného,“ opísal občan.

Dnes sa konal Deň hnevu aj demonštrácia aktivistov pred parlamentom. A opäť zasahovala polícia
Avizovaný deň hnevu Juraja Draxlera sa konal dnes o 12:00. A skupina aktivistov využila protestný deň nezávisle na Dni hnevu na malé zhromaždenie pred Národnou radou. Stretli sa tam o 10 hodine. Niekoľko účastníkov skončilo opäť na polícii na... Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Petra Demková

Zadržanie a výsluch


„Nedovolili mi pokračovať v ceste. Mám sa otočiť a ísť naspäť. Stál som na mieste, niečo sa im snažil vysvetliť, ale to som nemal robiť. Naložili ma do auta. Odviezli ma na políciu v meste na Moskovskej ulici, kde mi prehľadali kabát a vrecká. Potom nás desiatich ,nazbieraných‘ nahnali do nejakej zasadačky, kde sme museli byť ticho ako na písomke. Výsluch prebehol pokojne. Týkal sa domnelého neuposlúchnutia výzvy, ktorá nebola zreteľne naformulovaná, ani podložená zákonom. A porušenia zákazu vychádzania,“ ozrejmuje Peter.

Vydesené koaličné panstvo


„Potom ma prepustili. Naspäť k parlamentu, kde som mal auto, som musel ísť peši. Keďže som sa blížil zdola, chcel som zablokovaný priestor pred parlamentom obísť skratkou po Streleckej ulici, poza bar oproti Národnej rade. Ani tadiaľ ma policajti nechceli pustiť a vypytovali sa, prečo tade idem. Takto ,vzduchotesne‘ uzavretý parlament som ešte nezažil. Koaličné panstvo muselo byť naozaj riadne vystrašené, keď si na schvaľovanie núdzového stavu potrebovalo privolať toľko policajtov. Oni sú si veľmi dobre vedomí, čo si ľudia o ich správaní myslia Presne tomu zodpovedá aj ich reakcia,“ uzavrel svoju skúsenosť občan Peter.

Toto by si Fico nedovolil


Čo dodať? Keď poslanci rokujú o predĺžení núdzového stavu, polícia celý parlament hermeticky uzavrie. Občanov, ktorí prídu, hliadky predvádzajú na políciu. Obyčajných, dnes už chudobou zúbožených ľudí a dôchodcov. Ešte nikdy v histórii Slovenska sa poslanci nebáli tak, že sa uzatváral hermeticky parlament. Ešte nikdy sa na úrade vlády nezvárala brána. Ani za najväčších protestov proti vláde Roberta Fica, na ktoré chodili tisíce ľudí.

Miškov: Brutálny zásah našich politikov do ľudských práv a slobôd. Dokedy ešte?
Bývalý poslanec a minister hospodárstva vo vláde Ivety Radičovej Juraj Miškov na svojej facebookovej stránke upozorňuje na možné plány našej vlády. Tá podľa neho rozmýšľa o zrušení núdzového stavu, až keď dosiahneme kolektívnu imunitu! "Pozor,... Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Diana Zaťková