Únia miest Slovenska vicepremiérovi Holému: Tvoje útoky sú hlúpe a návrhy neprijateľné
25 | 02 | 2021 I editor01hd
Únia miest Slovenska (ÚMS) považuje návrh stavebného zákona z dielne vicepremiéra Štefana Holého za neprijateľný. ÚMS Holého vyzvala, aby zmenil slovník voči samosprávam, pretože sú v tejto téme partnermi, a nie terčom na "hlúpe útoky a obvinenia".

"Na základe výsledkov jeho práce a vyjadrení v súvislosti s novelou stavebného zákona je evidentné, že sa tejto téme nevenuje dostatočne, nerozumie jej. Zároveň túto zložitú, odbornú tému podriaďuje svojmu politickému cieľu," uviedla pre TASR hovorkyňa ÚMS Daniela Piršelová.

Únia žiada vládu, aby túto agendu zverila späť do kompetencie ministerstva dopravy a výstavby, kde sú podľa nej kvalifikovaní odborníci. Novú stavebnú legislatívu dokážu v spolupráci s ďalšími odborníkmi fundovane pripraviť.

"Ste ako zemepáni, klamete a zavádzate!" dourážal vicepremiér Holý starostov a primátorov
Boj medzi samosprávami a vládou naberá na obrátkach. Vicepremiér Štefan Holý tvrdo zaútočil na samosprávy, ktoré, podľa neho, pri výkone štátnej správy fatálne zlyhali. Dokonca ich predstaviteľov nazval zemepánmi. Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Návrh novely stavebnej legislatívy z dielne Holého odmietlo aj Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS). Starosta bratislavského Ružinova Martin Chren označil návrh za zlý, nedokonalý a nebezpečný nezmysel. Myslí si, že ide o pokus ukradnúť kus štátu, legalizovať korupciu, sprivatizovať stavebné konanie a o snahu obmedziť práva samosprávam i občanom. Chren tvrdí, že ak by tento návrh písali developeri a finančné skupiny, nevyzeral by inak.

Holý na kritiku ZMOS reagoval tým, že označil viacerých predstaviteľov samosprávy za novodobých zemepánov a synonymum korupcie. Samosprávy obvinil, že ako stavebné úrady pri prenesenom výkone štátnej správy fatálne zlyhali. Dôsledkom zlyhania má byť nedostatok bytov a ich astronomické ceny.

Starostka Karlovej Vsi: akú lobistickú skupinu zastupuje vo vláde Štefan Holý?
Starostka bratislavskej mestskej časti Karlova Ves Dana Čahojová v statuse na sociálnej sieti tvrdí, že vicepremiér Štefan Holý lobuje za developerov. Reaguje tak na škandalózne obvinenia Holého, že obce a mestá sú skorumpované a zlyhali pri... Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Petra Demková