Ľ.Blaha: Neuveriteľné, koľko arogancie a cynizmu je vo vrcholových predstaviteľoch vlády
25 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik
Vyjadrenie ministra obrany J.Naďa komentujúceho smrť slovenského vojaka vo vojenskom výcvikovom centre na Covid, nenechalo chladným poslanca Ľuboša Blahu: "V tých najťažších chvíľach pre Slovensko je priam neuveriteľné, koľko arogancie a cynizmu je vo vrcholových predstaviteľoch vlády," napísal v statuse na FB.

Vojakovi napriek veľmi vážnemu stavu nebola poskytnutá adekvátna zdravotná starostlivosť, neposlali ho do nemocnice a jeho manželka tvrdí, že mu neboli ani predpísané antibiotiká, lebo lekárka "nemala e-recept".




Paralén a vitamíny


"Vojak Juraj dostal paralén a vitamíny... a o pár dní v bolestiach zomrel. Otec dvoch detí. Takto sa stará Naďova armáda o svojich vojakov," konštatuje opozičný poslanec.


Nekonečná arogancia



"Viete, čo je na tom najhoršie? Tá nekonečná arogancia, s ktorou reagoval na úmrtie minister obrany Jaroslav Naď. Odcitujem jeho slová: „Rozumiem emóciám pozostalej pani manželky. Ale, jednoducho, konšpirátori majú ďalšieho Lučanského. Neskutočné…,“ podčiarkuje Blaha.




V takejto chvíli, pokračuje Blaha, má Jaroslav Naď potrebu nielen si kopnúť do svojho zosnulého vojaka a jeho rodiny, ale aj do Milana Lučanského, ktorý zomrel vinou štátu. "Mňa z toho cynizmu mrazí. Už tomu chýbalo len to, aby všetkých nazval "opicami", ako má vo zvyku," zdôrazňuje.





Minister Naď má dosť miliónov na to, prízvukuje opozičný poslanec, aby nakupoval americké vrtuľníky a izraelské radary, ale na to, aby sa postaral o zdravie slovenských vojakov, ktorí sa nakazili pri výcviku - na to tých pár eur nenájde.




"Nechajú vojaka umrieť na ubytovni, nevezmú ho do nemocnice, nedajú mu antibiotiká, neskúsia Ivermektín, nesnažia sa liečiť... Nie, oni sa na to celé vykašľú a potom zronenej manželke odkazujú, že "je neskutočné", že si vôbec otvorila ústa. A dobre že nevyhlásia aj smrť vojaka za "konšpiráciu"!  podčiarkuje Blaha.






V smutnom svetovom rebríčku v počte úmrtí na Covid je Slovensko na čele, konštatuje Blaha, čo svedčí o neschopnosti Matovičovej vlády, ale keby existoval rebríček štátov podľa arogancie, s akou komunikujú otázky pandémie, tak by sme boli s Matovičom a Naďom naveky šampióni . ˇToto nie je otázka nulových schopností, ale nulovej morálky," konštatuje opozičný poslanec.




"Pán Naď, po takýchto necitlivých reakciách by ste mohli zvážiť, či už nestačilo - nadávať ľuďom do "opíc", kopať do Milana Lučanského a ešte aj ponižovať rodinu vlastného zosnulého vojaka... nebolo toho už dosť? uzatvára Ľ.Blaha.


Manželka odhalila podrobnosti, ako sa "starali" o vojaka, ktorý podľahol covidu
Pred niekoľkými dňami sme vás v HD informovali o vojakovi Jurajovi Kemláge, ktorý podľahol covidu-19. Podľa jeho manželky sa nakazil pravdepodobne na školení v práci v decembri minulého roku. Podľa jej slov sa vojenské školenie nezrušilo ani keď... Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Gabriel Matta