Kičura je v šoku: Najvyšší súd ho na slobodu nepustil, ba ešte pritvrdil
25 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Bývalý šéf Správy štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura sa už tešil, že sa z väzby dostane na slobodu. Najvyšší súd ho v nej ponechal, ba obvinenie mu ešte rozšíril.


 Kičurovi po rozhodnutí Špecializovaného trestného súdu z 11. februára svitla nádej, že sa dostane z väzby na slobodu, pretože mu väzbu zrušil. V nej bol bývalý od apríla minulého roka. Keďže sa prokurátor proti prepusteniu odvolal, rozhodovať musel najvyšší súd, uvádza portál 1.pluska.sk.



Namiesto slobody rozšírenie kolúznej väzby o ďalšie dva skutky

Prokurátor stíha Kičuru za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súbehu s pokračovacím zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Kičurovo prepustenie okomentoval jeho obhajca Rastislav Palovič tým, že všetci ťažiskoví svedkovia už boli dávno vypočutí. Preto nemá zmysel naďalej držať klienta vo väzbe. Táto argumentácia najvyššiemu súdu nestačila. Rozhodol, že Kičura zostáva vo väzbe.

„Senát najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu a sám vo veci rozhodol tak, že žiadosť obvineného Kajetána K. o prepustenie z väzby na slobodu zamietol. Väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil,“ uviedla Alexandra Važanová, hovorkyňa najvyššieho súdu.

Senát dokonca vyhovel návrhu prokurátora na zmenu kolúznej väzby, ktorú rozšíril aj na skutky, pre ktoré bolo Kičurovi vznesené obvinenie v júli a auguste 2020.

Jankovská a Kičura sú opäť v hre: Ich synovia budú musieť vysvetliť ako prišli k svojim majetkom
Podnet na generálnu prokuratúru a finančnú políciu dal v tejto veci podpredseda parlamentu Juraj Šeliga. Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.