„Je mi to ľúto a hanbím sa!“ narieka kajúcnik Slobodník, bývalý šéf finančnej polície NAKA
25 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml

Pred vyšetrovateľom NAKA dnes opäť vypovedal bývalý šéf finančnej polície NAKA Bernard Slobodník. Vypovedal ku kauze Judáš, ale „lieta“ aj v kauze Očistec.


Bernard Slobodník je dnes už bývalým šéfom Národnej jednotky finančnej polície NAKA, ktorého stíhajú preto, že bol roky súčasťou údajnej organizovanej skupiny. Tvorili ju bývalí vysokopostavení policajní funkcionári. Na NAKA dnes prišiel vypovedať ku kauze Judáš, informuje portál tvnoviny.sk.

Slobodník, ktorý šéfoval elitnej jednotke NAKA na odhaľovanie a vyšetrovanie najzávažnejších formy trestných činov proti majetku, začal s políciou spolupracovať po zadržaní špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Z polície odišiel po tom, čo sa jeho meno objavilo v Kočnerovej Threeme. V kauze Očistec usvedčuje svojich bývalých kolegov, tiež vysokopostavených policajných funkcionárov, ale aj samého seba. Svedkom je aj v kauze Judáš, ku ktorej bol dnes vypovedať. „Je mi to ľúto, hanbím sa za to,“ povedal novinárom ešte pred tým, ako sa stretol s vyšetrovateľom.

Prečo vylial Slobodník „špinu“ na Gašpara aj Bödöra? Mal STRACH o rodinu!
Bernard Slobodník patrí medzi tých vysokopostavených vysokých policajných šéfov, ktorých NAKA zadržala v rámci akcie Očistec. Aj on sa ale rozhodol prehovoriť a spolupracovať. Čítať ďalej
15 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.