Doktor Bukovský: Lockdown je nezmyselný. Mikróby sa politických rozhodnutí neboja
25 | 02 | 2021 I editor01hd
Doktor Igor Bukovský považuje lockdown a jeho sprísňovanie za nezmyslené opatrenie. S mikróbmi musíme bojovať inteligentne, pretože sa politických rozhodnutí neboja, uviedol vo videu na sociálnej sieti.

"Ľudstvo by malo pochopiť, že bojovať s mikróbmi potrebujeme inteligentne. A nie používať iba politickú silu. Zdá sa, že mikróby sa akosi neboja politickej sily. Ani sa neboja politických rozhodnutí. Politických rozhodnutí sa bojíme my. Najmä znášame následky za zlé a nebezpečné politické rozhodnutia. Nie je žiadny dôvod predĺžiť lockdown na Slovensku a ešte ho sprísniť," uviedol Bukovský.

Porovnal tvrdé opatrenia v Kalifornii s miernymi na Floridne. Na milión obyvateľov majú podobný počet infikovaných a mŕtvych, ale rozdiel je v ekonomických ukazovateľoch. "Kým Kalifornia padá ďalej, Florida je v oveľa lepšej kondícii. A najmä je tam oveľa lepšia spoločenská atmosféra. Toto má zásadný vplyv aj na zdravie, aj na imunitu, aj na gény, aj na budúcnosť," dodal.

"Lockdown je nezmyslené opatrenie, ktoré poškodzuje spoločnosť oveľa viac než infekcia samotná. Likviduje funkcie spoločnosti, ktoré mali ostať zachované. Prispieva k takému spoločenskému tlaku, ktorý nakoniec môže vyústiť do niečoho, čo si asi nikto neželá," tvrdí Bukovský.

Poukázal na štatisticky, podľa ktorých tretina vysokoškolákov je v depresiách a štvrtina podľahla rizikovému pitiu alkoholu. "Ľudia, ktorí sú za to zodpovední, by si mali začať uvedomovať, že pretlak v hrnci začína byť taký obrovský, že im nakoniec strelí rovno do tváre," konštatoval.

Ja verím na zázraky, som veriaci človek! Šokujúco obhajuje Krajniak otváranie kostolov
Minister práce Milan Krajniak doslova pobúril verejnosť návrhom na otváranie kostolov. Jeho argument, prečo to spravil, je však v 21. storočí šokujúci. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik