Smutná správa pre žiakov autoškôl. Výučba v kurzoch sa opäť na neurčito zastavuje!
24 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Žiaci, ktorí si robia vodičský kurz sú smutní. Po pár dňoch musia v autoškolách s výučbou prestať. Podľa ministerstva dopravy sa však v autoškolách ničoho nemusia báť.


Tí, ktorí si chcú spraviť vodičský preukaz sú zúfalí. Najviac však tí, ktorí už do autoškoly chodiť začali, no teraz, po pár dňoch, kedy im vláda opäť dovolila pokračovať vo výučbe, musia opäť s výučbou prestať, píše o tom portál tvnoviny.sk.
 Kto nestihne zložiť skúšky v zákonnej lehote, táto sa predĺži o dobu obmedzenia

Autoškolám síce po niekoľkých mesiacoch Ministerstvo dopravy 12. februára dovolilo opäť vyučovať nových adeptov, teraz im to ale znovu zatrhlo. Niektoré dokonca ani nestihli znovu začať s výučbou. V najnovších rozhodnutiach úradov majú už autoškoly dokonalý chaos. Vyučovať totiž mohli len pár dní keď po zásahu hygienikov s tým opäť museli prestať. Autoškoly na severovýchode Slovenska dostali upozornenie od príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva, že napriek usmerneniu ministerstva dopravy vo výnimkách prevádzka autoškôl nie je. Ani nie po dvoch týždňoch tak mohli inštruktori autoškôl všetko zabaliť.

„Tento krok nás síce mrzí, ale musíme rešpektovať odporúčanie hygienikov,“ stroho skonštatovali na ministerstve dopravy. „Naďalej platí, že ak žiak pre opatrenia proti šíreniu koronavírusu nestihne zložiť skúšky v zákonnej lehote, ktorá je 12 mesiacov od prihlásenia sa do vodičského kurzu, jeho kurz sa predĺži o dobu, ktorá uplynie od začiatku platnosti obmedzujúcich opatrení až po ich ukončenie,“ upokojujú absolventov vodičských kurzov z ministerstva dopravy. Ustavičné odsúvanie kurzov ich účastníkom neprospieva na psychike a ani na výkonnosti učenia. Keď sa budú môcť konečne za volant vrátiť, určite ich čaká nejaká hodina navyše.

Budúci vodiči pozor! V autoškolách pri testoch nastanú zmeny a toto by ste mali vedieť
Od budúcoročného apríla sa nezmenia sa len testy, ale i bodovanie a zvýši sa aj počet otázok. Čítať ďalej
21 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.