Bývalý generálny prokurátor J. Čižnár mal mať ťažkú haváriu s tržnou ranou na hlave
24 | 02 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár mal skončiť v utorok poobede neďaleko Pezinka s vozidlom mimo cesty. Informoval o tom webový portál denníka Plus jeden deň.


Polícia totožnosť účastníkov udalosti nepotvrdila. "Popoludní malo prísť pri Pezinku k udalosti v cestnej premávke. Vozidlo skončilo mimo vozovky," spresnil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

"Vo vozidle sa nachádzal vodič, ktorý bol prevezený na ošetrenie privolanou záchrannou službou do jednej z bratislavských nemocníc," dodali policajti na sociálnej sieti. Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová pre TASR potvrdila zásah záchranárov, ktorí pomáhali zranenému mužovi. "Mal tržnú ranu na hlave," uviedla.

Čižnár sa vzdal funkcie generálneho prokurátora k 28. októbru 2020. Sedemročné funkčné obdobie mu síce skončilo 17. júla 2020, ale podľa zákona mohol stáť na čele generálnej prokuratúry, kým nepríde nový šéf prokurátorov. Čižnár pár dní po uplynutí funkčného obdobia požiadal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú o uvoľnenie z funkcie. Tá ju koncom júla 2020 akceptovala.

Boris Kollár pochybuje, že parlament predĺži núdzový stav. Vysvetlil dôvod
Premiér Igor Matovič (OĽaNO) a predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v utorok rokovali s prezidentkou Zuzanou Čaputovou o aktuálnych politických témach. Pred príchodom do Prezidentského paláca sa šéf NR SR Kollár vyjadril k tomu, či sa... Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR