Nicholsonová: Je rok 2021 a Krajniak navrhuje otvoriť kostoly a žiadať o pomoc nebesá
22 | 02 | 2021 I Petra Demková

Asi nikoho neprekvapí, že liberálnej poslankyni Lucii Ďuriš Nicholsonovej sa nepáči návrh ministra Krajniaka, aby sa otvárali kostoly. „...je rok 2021,“ píše, „pred troma dňami pristál na Marse prieskumník NASA Perseverance. V priebehu pár mesiacov vedci ponúkli svetu vakcínu... Prečo naši ministri tak veľmi túžia žiť v minulých storočiach?“ pýta sa europoslankyňa.


„Dávam na zváženie: čo tak začať sa orientovať na opatrenia vychádzajúce u dát a nie čakať na zázrak z nebies?“ začína svoj príspevok na sociálnej sieti europoslankyňa.

Potrebujeme sa zbaviť psychopatov vo vláde, tvrdí Miškov
Juraj Miškov, bývalý minister hospodárstva vo vláde Ivety Radičovej a poslanec za SaS sa na svojej facebookovej stránke zamýšľa, ako sa dá zachrániť demokracia. Podľa neho sú totiž vo vláde psychopati a sociopati. "Igor Matovič je, žiaľ, len... Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Diana Zaťková


„V roku 1710 ľudia žili v podmienkach, ktoré si my ani nevieme predstaviť. Žiadna elektrina, žiadna teplá ranná sprcha, či nutrične hodnotné raňajky plné vitamínov. Priemerná dĺžka života bola niečo pod 40 rokov,“ opisuje ďalej. „Tisíce ľudí na Slovensku sa počas korona krízy prepadávajú deravou štátnou pomocou a dospelí aj deti končia v chudobe. Rodič si musí rozmyslieť, či kúpi deťom jedlo alebo zaplatí účet za internet, plyn, či elektrinu. Prichádzajú o bývanie,“ neodpustila si kritiku Lucia Ďuriš  Nicholsonová.

„A minister práce, sociálnych vecí a rodiny navrhuje otvoriť kostoly a žiadať o pomoc nebesá ako počas epidémie moru v roku 1710,“ kritizuje. „Dnes je rok 2021, pred troma dňami pristál na Marse robotický prieskumník NASA Perseverance. V priebehu pár mesiacov vedci ponúkli svetu vakcínu, ktorá nás môže dostať z núdzového stavu. Stačí sa pozrieť na Izrael. Ten je dôkazom, že očkovanie je jediná cesta z covidovej mizérie a k uvoľňovaniu obmedzujúcich opatrení. Prečo naši ministri tak veľmi túžia žiť v minulých storočiach? Prečo po ministrovi zdravotníctva očakáva aj minister práce pomoc skôr z nebies ako z kruhov odborníkov? Prečo hľadajú útechu skôr v modlitbe ako v dátach?“ nerozumie liberálka.

Europoslankyňa je voči ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny kritická. „Tisíce ľudí prišli o prácu. Bude to rok, čo sedia doma pre opatrenia štátu, na tisíce ľudí štát zabudol a hodil ich cez palubu, neušla sa im ani len dávka SOS. Aktuálne sme najhoršou krajinou v počte mŕtvych aj v počte hospitalizovaných na počet obyvateľov (pre spochybňovačov čísel ide o týždenné hodnotenie). Rodiny sa nesmú stretávať, deti chodiť do škôl. Máme najhoršiu situáciu a východisko z nej vidíme v otvorení kostolov?“ čuduje sa Ďuriš Nicholsonová.

„Ak sa v tejto situácii ľudia utiekajú k modlitbám, je to v poriadku. Viera v ťažkých situáciách pomáha. Som však presvedčená, že najviac ľuďom môže pomôcť zodpovedný štát a nie nebesá a v kostoloch sa šíriaca nákaza,“ uzatvára svoj kritický status europoslankyňa.

Škandál: Minister Krajniak chce otvárať kostoly. Argumentuje zázrakom z roku 1710!
Na Slovensku zúri pandémia koronavírusu a počty mŕtvych sú štatisticky najvyššie na svete a minister práce uvažuje nad otvorením kostolov. Vo svojom statuse aj vysvetľuje, prečo. Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik