Máte Covid? Dobrovolníci pre vás vytvorili informačnú stránku, radí Beblavý
22 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Bývalý poslanec NR SR Miroslav Beblavý na svojej facebookovej stránke radí ľuďom, ako sa môžu čo najviac dozvedieť o Covide. Máte Covid? Miesto panického googlenia kliknite na COVIDHELPER.SK.


Aké lieky mi pomôžu? A kedy ísť do nemocnice? Navštívte covidhelper.sk, vyplňte vaše príznaky a získajte individualizované rady založené na vašom zdravotnom stave, konkretizuje Beblavý.

"Hoci od začiatku pandémie prešiel už jeden rok, stále platí, že ak dostanete covid, pri hľadaní zrozumiteľnej a individualizovanej informácie sa poriadne zapotíte. Praktickí lekári sú preťažení, nemocnice ani nehovoriac. Preto sme vytvorili CovidHelper."

Beblavý sa ďalej za odporúčanú stránku zaručuje a spresňuje: "Odporúčania vychádzajú z oficiálnych a potvrdených zdrojov: prešli sme slovenské štandardné terapeutické postupy, rady českej spoločnosti všeobecného lekárstva, ale aj najlepšie britské a americké zdroje. Radili sme sa s lekármi, výskumníkmi a zdravotníckymi informatikmi. Pacienti tak u nás nájdu fakty, nie špekulácie či nepotvrdené hypotézy."

Evanjelický farár: "Vyjadrenie ministra je nešťastné, poškodzujúce meno cirkvi a veriacich, ako nejakej bandy pribrzdených diletantov"
Evanjelický farár z Dobšinej sa nahneval. Nepáči sa mu vyjadrenie Milana Krajniaka o otváraní kostolov. Dôvodom nie je však nedostatok viery. „Vyjadrenie ministra mi príde skôr ako nešťastné, poškodzujúce meno cirkvi a veriacich ako nejakej bandy... Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Petra Demková


Podľa Beblavého vznikol CovidHelper vo voľnom čase a zadarmo. Pracuje na ňom päť ľudí s "nezištnou podporou mnohých ďalších. Naším cieľom nie je nahradiť lekárov, ale pomôcť stovkám či tisícom ľudí lepšie sa o seba postarať a uvoľniť zdravotnícke kapacity pre tých, ktorí to naozaj potrebujú".

V závere žiada bývalý poslanec o pomoc aj verejnosť: "Aby bol CovidHelper užitočný, musia sa o ňom pacienti dozvedieť. Dnes na internete vidia veľa šarlatánstva a hoaxov. Preto vás chceme poprosiť o zdieľanie. Povedzte o ňom svojím priateľom, rodine, známym, ktorí trpia covidom. Ďakujeme."

Hyeny v ľudskej koži volajú dôchodcom: "Dieťa máte v nemocnici s covidom, zaplaťte 13-tisíc eur!"
Upozornite svojich rodičov a starých rodičov na nový druh podvodu! Na sociálnej sieti sa objavila správa istej Katky. Tá upozorňuje, že niekto volal jej 75 ročnej mame a predstieral, že jej dcéra Katka je v nemocnici s vážnym priebehom Covidu.... Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Petra Demková