Kremeľ vysvetlil, prečo prezident Putin odmieta hodnosť generála
22 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Hlavy štátov, najmä muži, mávajú často vysoké vojenské hodnosti. Prezident Ruskej federácie však hodnosť generála odmietol. Doteraz nebolo známe vysvetlenie tohto jeho rozhodnutia.


"Ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi opakovane ponúkali vojenskú hodnosť generála, ale teraz to pre neho nie je prioritou. Novinárom to oznámil tlačový tajomník hlavy štátu Dmitrij Peskov" - všimla si túto tému webová stránka vpk.name.

"Všeobecne platí, že prezident si tento titul určite vyslúžil mnohokrát, ale teraz preňho nie je prioritou." Pracuje ako prezident, čaká ho veľa vecí," odpovedal na novinársku otázku Peskov.

Vladimir Putin o svetových lídroch aj Čaputovej: Nebudem sa po nich opičiť, iba "šaškujú"
Rusko je jedna z mála krajín, ktoré nezaviedli kampaň verejného očkovania. Vladimir Putin sa odmieta "opičiť" po svetových lídroch vrátane prezidentky Zuzany Čaputovej. Podľa ruského prezidenta "šaškujú" pred kamerami, informuje... Čítať ďalej
15 | 02 | 2021 | Timotej Dudka


Hovorca dodal, že ruský vodca nie je kariérny dôstojník, preto sa „zameriava iba na ďalšie otázky týkajúce sa každodenného chodu štátu“.

Nevedel objasniť, či je Putin plukovník vo výslužbe. Keď sa ho údajne sám Peskov pýtali na hodnosť, povedal, že je nadporučíkom.

V osobnom rozhovore s občanmi v decembri 2011 vtedajší predseda vlády Ruska Vladimir Putin povedal, prečo sa nestal generálom. Keď mu podľa jeho slov prvý ruský prezident Boris Jeľcin ponúkol post riaditeľa federálnej bezpečnostnej služby FSB, oznámil aj rozhodnutie udeliť mu hodnosť generála.

"Borisovi Nikolajevičovi som povedal, že som svojho času opustil vojenské štruktúry a považujem za nevhodné sa k nim vrátiť." Pochádzam z tejto organizácie a dovoľte mi, aby som bol prvým nevojenským civilným riaditeľom Federálnej bezpečnostnej služby. Pamätám si, že ( Jeľcin podľa Putina - pozn.red. HD) bol prekvapený a povedal: „No, dobre,“ citovala Putina webová stránka strany Jednotné Rusko.

Je to na zúfanie: podpora Putina neklesá a neklesá
10 | 02 | 2021 | sefredaktor