Zúfalá slovenská mama veľmi potrebuje v Rakúsku pomoc. Pomôžu jej naše orgány?
21 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik
Zúfalá slovenská mama potrebuje v Rakúsku pomoc. Prišla o všetky deti a vo veľkej bolesti prosí, aby jej pomohli naše orgány. Už je na konci so silami.

Na veľmi smutný príbeh Františky upozorňuje na sociálnej sieti Kaja Očkovská, ktorý už štyri roky bojuje proti nitrianskej nemocnici pre smrť svojho vnúčika Sebastiánka (†3). Tentokrát v statuse upriamuje pozornosť na Františku, ktorá je mamou troch detí, no z rozličných dôvodov už nemá ani jedno.
Nedovolili mi dať malinkej naposledy ani pusinku. Cítila som sa ako vrah!

„Simonko je už rok v nebi, tragickou záhadnou nehodou, kedy ho mali postrážiť starí rodičia, ale vinu dali maminke,“ píše Očkovská. Dodáva, že Františka má ešte staršiu dcérku Miušku a iba šesť dňovú Eliss. „Táto mama nemala žiadnu šancu, žiaden čas sa vyrovnať so smrťou dieťaťa. Vyšetrovanie v Rakúsku a strana rakúskej rodiny, proti ktorej si dovolila sa postaviť, do toho rýchle tehotenstvo,“ pokračuje Kaja Očkovská.

Podľa nej Františkin manžel uznáva len svojich rodičov. „A na druhej strane zlomená nešťastná žena. Namiesto opory a pomoci maminke všetku energiu dali jej zničeniu a svojmu očisteniu! Zadubenosť, bezcitnosť, neuvedomenie si fatálnych následkov?“ pýta sa Očkovská.



Rakúski starí rodičia a ich syn vykreslili Františku sociálnemu rakúskemu systému, ktorý koná a je silný, v tom najhoršom svetle. Zúfalá žena, na troskách života po smrti Simonka päť dní dní po pôrode prišla aj o svoje dve zostávajúce dievčatká.

„Ju dali zavrieť na psychiatriu do Grazu. Túžila byť so svojou malou dcérkou a kojiť ju. Nemá nikoho a prosí o pomoc. Vyzývame slovenské inštitúcie, aby tento prípad preverili a konali ihneď,“ končí status Kaja Očkovská. Slová Františky, ktoré napísala k fotke, ako jej polícia odvádza jej päťročnú Eliss, trhajú srdce:

„Všetko zorganizoval môj muž so sociálkou. Už dávnejšie sa mi vyhrážal, že mi deti vezme. Nedovolili mi dať malinkej naposledy ani pusinku. Cítila som sa ako vrah!“

Brutálna smrť batoľaťa! To, čo mu urobila opatrovateľka je strašné
Zvykne sa vravieť, že niektorí ľudia sú horší ako zvieratá, no toto prirovnanie neplatí pre opatrovateľku batoľaťa, pretože to, čo mu urobila ona by skutočne nedokázal ani ten najhorší tvor na svete. Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.