Žilinka: Budem prísne kontrolovať Lipšica a dianie na Úrade špeciálnej prokuratúry
21 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Generálny prokurátor Maroš Žilinka bude prísne kontrolovať dianie na Úrade špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a Daniela Lipšica na jeho čele, informuje portál ereport.sk.


Žilinka sa v diskusnej relácii TA3 V politike vyjadril k novozvolenému špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Stretol sa s ním a hovorili spolu o štruktúre a budúcnosti ÚŠP. "Musím povedať, že sme sa zhodli,“ uviedol. Dodal, že bude prísne kontrolovať dianie na ÚŠP a Lipšicove kroky.

Žilinka zdôraznil, že pri uskutočňovaní svojich vízií týkajúcich sa zmien v prokuratúre bude "nezávislý a bez akéhokoľvek politického vplyvu". „Už tá silná prierezová podpora poslancov pri voľbe ma oslobodzuje od toho, že by si ma niekto privlastňoval. Poznám sa s politikmi, no nestretávam sa s nimi, teraz už vôbec nie. Teda, ak nejde či nepôjde o pracovné stretnutia,“ spresnil Žilinka.

Vyjadril spokojnosť s napĺňaním organizačno-personálnych zmien a s prokurátormi, ktorí sú tieto zmeny pripravení realizovať podľa jeho predstáv. „Samozrejme, zmena kultúry, zmena spôsobu práce, je beh na dlhú trať. No našiel som množstvo kolegov, ktorí sú pripravení prijať výzvy a stotožňujú sa s víziami, s ktorými som prišiel,“ uviedol Žilinka. Pri dozeraní na prokurátorov bude presadzovať najmä zákonnosť.

Žilinka: Je neprípustné, aby osoby obvinené zo závažnej trestnej činnosti boli držiteľmi strelných zbraní
Generálny prokurátor, Maroš Žilinka, komunikuje s verejnosťou už aj prostredníctvom sociálnej siete. Dnes napísal, že „považuje za neprípustné, aby osoby obvinené zo závažnej organizovanej trestnej činnosti boli držiteľmi strelných zbraní.“ Uložil... Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Petra Demková