Poslanec Taraba podporuje petíciu proti testovaniu detí ako podmienke pustenia do školy
21 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Poslanec Tomáš Taraba vyhovel žiadosti mamičky o podporu rodičovskej petície proti testovaniu detí ako podmienky pustenia do školy a na vyučovanie.


Otvoriť školy pre žiakov druhého stupňa základných škôl a študentov stredných škôl a učilíšť podmieňuje vláda negatívnym testom žiaka a aspoň jedného z rodičov. Rodičia preto napísali prezidentke Zuzane Čaputovej a vláde otvorený list. Zároveň rozbiehajú petíciu proti testovaniu detí ako podmienke na prístup ku vzdelaniu,. Chcú zozbierať najmenej 10-tisíc podpisov, vyžadovaných zákonom.

„Školská dochádzka je nielen ústavnou povinnosťou, ale aj ústavným právom dieťaťa. Výučba má prebiehať prezenčnou formou v školách bez ďalších podmienok,“ konštatujú rodičia, ktorí zaslali prezidentke a vláde otvorený list. Poslanec Tomáš Taraba v závere svojho statusu konštatuje, že túto petíciu rád podporí.



Gröhling: Do škôl by sa mohli vrátiť aj žiaci druhého stupňa a končiarich ročníkov
Minister školstva Branislav Gröhling v rozhovore pre portál 1.pluska.sk prezradil, ktorý žiaci a kedy presne by sa mohli vrátiť do školských lavíc. Mnohých toto zistenie poteší, iných zas nie. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Michal Filek