Poslanec Taraba žaluje parlament - upiera mu slobodný výkon mandátu
20 | 02 | 2021 I sefredaktor

Nezávislý poslanec Tomáš Taraba žaluje Národnú radu SR za to, že mu ako netestovanému upiera vstup do parlamentu a teda slobodný výkon mandátu poslanca garantovaného ústavou. "Keďže veľmi neverím, že sme právny štát, žaloba pôjde ešte na ústavný súd a aj na Európsky dvor," oznámil v statuse na FB.


"Ak si hygienik dovolí siahnuť na slobodný výkon mandátu poslanca garantovaný ústavou, zajtra to môže urobiť pri voľbách Vám voličom. Keďže som jediný poslanec, ktorý sa odmietol dať testovať a za to ma odmietajú pustiť do budovy parlamentu, v mojom prípade sa pošliapáva po všetkom tom, čo sa týka Vás a preto som oprávnený konať ako poškodený," zdôraznil Taraba.







Na obrázku môže byť text, v ktorom sa píše „UC ČARNOGURSKÝ LAW FIRM Okresny súd Bratislava| Záhradnícka 812 Bratislava podané elektronicky ٧ Bratislave, dna 2021 Žalobca: lng. Mgr. Tomáš Taraba, .13.02.1980, národnost' lovenská, poslanec Národnej rady SR zastúpeny: Advokátska kancelária Čarnogursky s.r.o. : Tvarožkova 814 Bratislava apísaná Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava Oddiel Vložka 39103/B, ktorej koná JUDr. Carnogursky, advokát konatel' Žalovany: Národná rada Slovenskej republiky IČO: Námestie Alexandra Dubčeka 812 Bratislava Návrh na nariadenie neodkladného opatrenia“



"Ak žalobu  vyhrám, bude to následne výhra pre Vás všetkých, ktorých nútili alebo nútia preukazovať sa zdravotnou dokumentáciou (modrým papierikom) pri vstupe do zamestnania, do škôl, do obchodov. Vás, ktorých zdravých nahnali sa testovať napriek tomu, že bolo a je zrejmé, že táto atómova bomba rozširuje nákazu a teda vy zdraví ste boli nútení vystaviť sa nebezpečnej chorobe, aby ste získali nejaký papierik s nulovou výpovednou hodnotou. A vyhráte Vy všetci, ktorým šliapu po ústavou garantovaných právach cez vyhlášky hlavného hygienika," podčiarkuje nezávislý poslanec.


Poslanec upozorňuje, že 24.2. bude parlament opäť rokovať o predĺžení núdzového stavu. "Vidíme, že vždy je zdravotná situácia situácia horšia a horšia. Jediné na čo ho potrebujú, aby rozdávali kšefty bez verejných obstarávaní a neštítia to robiť za cenu pošliapavania ľudských práv. Pritom ešte zabudnú nakúpiť v dostatočnom množstve striekačky," uzatvára T.Taraba.