Matovičova Pavlínka má ďalší problém. Tentoraz ju trápi plomba na novom honosnom dome
20 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Krátko po vymenovaní za premiéra sa Igor Matovič nezákonne presťahovať do neskolaudovaného luxusného rodinného domu. Jeho žena Pavlína sa sťažuje na katastrálny úrad, že jej vyznačil na nehnuteľnosť plombu, informuje ereport.sk.


Matovič a jeho manželka Pavlína majú zrušené bezpodielové vlastníctvo manželov. Nový honosný rodinný dom, v ktorom bývajú, je napísaný na premiérovu manželku. Pavlínka sa sťažuje, že kataster vyznačil pri jej nehnuteľnosti plombu.



Problém s kolaudáciou vyriešili, nastal ďalší s plombou

Igor Matovič staval nový rodinný dom takmer šesť rokov a iba pred štyrmi mesiacmi sa mu ho podarilo konečne skolaudovať. Ešte vlani v júli sa premiér priznal, že pri stavbe vily porušil zákon, pretože v nej žil aj napriek tomu, že ešte nemal kolaudačné rozhodnutie.

„Áno, moju rodinu som plus-mínus v čase volieb nasťahoval do nášho domu, ktorý nie je skolaudovaný. Tým porušujem zákon. Tu verejne sa priznávam a, nech sa páči, vystavujem sa médiám, verejnému lynču,“ povedal Matovič pred poslancami počas rokovania o návrhu na jeho odvolanie. Sľúbil, že vykoná nápravu.

A naozaj spravil, pretože v súčasnosti už majú Matovičovci v rukách potrebné papiere. Boriť sa však musia s ďalším nečakaným problémom. Červeným písmom totiž v katastri svieti plomba vyznačená na základe typu Z. Dom je totiž písaný na premiérovu manželku Pavlínu a s ňou má predseda vlády zrušené bezpodielové spoluvlastníctvo. Pavlína Matovičová sa sťažuje na problémy s úradníčkami.

Šutaj Eštok na adresu Matoviča: Zostane po vás len jedna veľká hanba a zbedačená krajina
Popularita premiéra Matoviča klesá zo dňa na deň a stále častejšie mu to pripomínajú aj opoziční poslanci. Naposledy vo videu na sociálnej sieti poslanec Matúš Šutaj Eštok, ktorý mu odkázal, že je najhorším premiérom v histórii Slovenska.... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021

Dom nepredávajú ani sa nerozvádzajú

Pri transakciách s nehnuteľnosťami existujú dva typy plomby, ktoré signalizujú určitú právnu chybu. Slúži aj ako ochrana či prevencia, aby sa s nehnuteľnosťou nemohlo ďalej nakladať, vykonať zmenu vlastníctva. Existuje typ V a Z.

No a práve typ Z má uvedený vo výpise z katastra Pavlína Matovičová. Tento typ plomby na liste vlastníctva signalizuje, že ohľadom vlastníckych práv prebieha nejaká zmena, respektíve, že nejaká listina čaká na zápis. Táto plomba sa najčastejšie používa pri zápise záložného práva zo strany banky či inej inštitúcie. Prípadne pri nedoriešených vlastníckych právach a súdnych sporoch. Používa sa tiež pri zmenách vlastníckych pomerov pri dedičských alebo rozvodových konaniach. Katastrálny úrad ju vyznačuje v deň doručenia príslušných dokumentov. Matovičova manželka rozvod ako jeden z dôvodov zápisu razantne poprela.

Pavlína Matovičová pre eReport opísala, s čím v tomto prípade bojuje a v hre je, podľa nej, záhrada. „Neviem, pozerala som to. Je to na záhradu, dáva to kataster, aspoň si myslím. Lebo tiež som mala plombu na jednu nehnuteľnosť a keď som to zisťovala, bolo to ešte pred dvomi rokmi a to bolo, že mi chceli dať vecné bremeno bez môjho vedomia. To sú také zákony, že človek ani nevie kedy, čo a ako sa stane, keď si to niekto neodkontroluje,” posťažovala sa premiérova manželka.

„Čo sa týka nášho domu, skolaudovaný ho máme. Osobne si myslím, dala som žiadosť na popisné číslo, aby som mohla mať konečne trvalé bydlisko a ďalšie veci s tým spojené, a to je v riešení. Vôbec netuším. Nepredávame ho, lebo aj to som už počula. Tá plomba je od konca minulého roka,” dodala Pavlína Matovičová. Hnevá sa aj na interné predpisy katastra, ktorý má vraj až 60 dní na vybavenie, hoci podľa zákona by lehota mala byť polovičná.

„Matovič je otravný ako podomový predajca,“ perlí smerom k premiérovi Alojz Hlina
Nákup antigénových testov premiérom Matovičom je téma, s ktorou teraz vyšiel expolitik Alojz Hlina. Bývalý šéf KDH nechápe, prečo bohaté Nemecko kupuje lieky proti Covidu, kým chudobné Slovensko výterové tyčinky. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.