Kajúcnikovi Makóovi zaistili majetok, peniaze mal aj na účte v Dubaji
20 | 02 | 2021 I sefredaktor
Kajúcnikovi Ľudovítovi Makóovi zaistili majetok. Televízii Markíza to potvrdil dozorujúci prokurátor kauzy Judáš, v rámci ktorej je obvinený, informoval portál tvnoviny.sk..

Bývalý šéf daňových kriminalistov mal páchaním trestnej činnosti získať milióny eur. Nejaké si údajne uložil aj do banky v Dubaji. Koľko peňazí, aký majetok a v akej hodnote konkrétne zaistili, ale prokuratúra nespresnila.

Už v minulosti sa objavila informácia, že do Emirátov prevážali obvinení funkcionári pravidelne státisíce eur súkromným lietadlom.  Dozorujúci prokurátor mal už pred týždňami požiadať o zaistenie Makóovho majetku, túto informáciu však prokuratúra odmietla potvrdiť

Ľudovít Makó je obvinený z členstva v zločineckej skupine takáčovcov, z obmedzovania osobnej slobody a vydierania. Za mrežami bol mesiac, prepustil ho prokurátor. Priznal sa k páchaniu zločinov a spolupracuje.

Aj vďaka jeho svedeckým výpovediam potom policajti zadržali a obvinili ďalších.  Včera prišiel vypovedať zase. Podľa portálu Topky.sk sa mal ukrývať v Dubaji, odtiaľ ho vraj priviezli súkromným lietadlom, ktoré pristálo na vojenskom letisku v Kuchyni na Záhorí.

Polícia sa odmietla k informácii vyjadriť. Minister obrany Naď na otázku, či let nemohol súvisieť s aktivitami tajných služieb vyhlásil, že žiadne súkromné lietadlo z oblasti Dubaja či Emirátov  za posledné týždne v Kuchyni nepristálo.