Danko: Verím, že sa ľudia zo správania Matoviča poučia
20 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kauza ruskej očkovacej vakcíny Sputnik V rozvírila na Slovensku veľkú diskusiu. Vo videu na sociálnej sieti sa do nej zapojil aj šéf SNS Andrej Danko.


Predseda národniarov už pred pár týždňami ponúkal premiérovi sprostredkovať nákup vakcíny Sputnik V, lenže Igor Matovič šiel po svojej línii. Až vetovanie dovozu ruskej vakcíny vicepremiérkou a šéfkou Za ľudí Veronikou Remišovou postavilo do pozoru aj Andreja Danka.
Matovič splnil moju výzvu

„Kto iný ako Igor Matovič vie šokovať slovenskú verejnosť. Dnes už mnohých určite mrzí, že ho volili. Vo štvrtok s Remišou opäť raz sklamali. Remišová hovorila, že uplatnila právo veta, a že sa o Sputniku rokovať nebude. Potom Matovič oznámi, že on o Sputniku rokuje a že chce, aby tu Sputnik bol, no nemôže kvôli zlej Remišovej. Pravda je taká, že sa na slovenských občanoch museli neskutočne rehotať,“ vyhlásil Danko.

Vraj štyri týždne dozadu rozprával s Denisom Manturovom, ministrom hospodárstva Ruskej federácie. „Vyzýval som Matoviča, aby ho kontaktoval. On príslušné ministerstvo aj kontaktoval a dostal rovnaké informácie ako Péter Szijjártó, minister zahraničných vecí Maďarska,“ vysvetľuje predseda SNS.


Verme, že to nepokazí

„Verme, že to nepokazí s očkovaním tak, ako to pokazil s testovaním. Sme prví na svete v počte úmrtí na počet obyvateľov. Sú to šokujúce čísla. Matovič miesto toho, aby si priznal chybu, hrá ďalšie divadlo. Nehovorí pravdu o tom, že by sa tu Sputnik mal vyrábať. Pravda je taká, že po dodaní pár desaťtisíc kusov očkovacej látky je možné rokovať aj o väčších objemoch. To bude o pár mesiacov, lebo najskôr Rusi uspokoja dopyt štátov, ktoré nerobia hystériu okolo káuz, ako je Navaľnyj,“  povedal Danko.

Chce veriť, že raz bude Matovič konečne hovoriť pravdu a pochopí, aké dôležité bolo cestovať do Ruska. „Verím, že aj občania už jeho správanie vidia inak a verím, že sa z toho poučia. Dôležité je však, aby sme tu Sputnik mali, ale tu treba zahodiť politické tričko. Som neskutočne rád, že sa Denis Manturov venuje človeku, ako je Igor Matovič,“ končí video Danko.

Ľudia odkazujú Remišovej: Chceme Sputnik a ty choď, kade ľahšie
Nesúhlas Veroniky Remišovej a jej strany Za ľudí s nákupom vakcíny Sputnik V vyvolal vlnu nevôle a kritiky zo strany Slovákov. Ľudia jej to na sociálnej sieti poriadne natreli. Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik