Blaha: Vyjadrenia Matoviča vo vzťahu k poslancovi Petrákovi bojujúcemu s kovidom, to je absolútne dno
20 | 02 | 2021 I sefredaktor

"Zažil som už od Igora Matoviča všeličo, ale to, čo predviedol na svojej tlačovke vo vzťahu k  nášmu poslancovi a priateľovi Ľubovi Petrákovi, ktorý je vo vážnom stave v nemocnici, to je absolútne dno," napísal Ľuboš Blaha v statuse na FB.



Premiér Matovič na tlačovej konferencii spomenul poslanca Smer-SD Ľubomíra Petráka, ktorý je hospitalizovaný s ochorením na Covid-19:  "Sedemnásteho novembra tu jak opice naskakovali bez rúšok z opozície a teraz ich kolega je na umretie. Mal som ho v podstate veľmi rád. Ale to už nepovedia, že oni sú toho príčinou, lebo nahovárali ľudí, že bez rúška, že chrípôčka."






"Povedzte mi, môže takto klesnúť nejaký človek? A teraz neriešim, že je to predseda vlády, ktorý má byť štátnik a správať sa kultivovane a slušne. Čisto ľudsky - je toto normálne?" pýta sa Blaha.






"Neriešim, že Matovičove obvinenia sú v každom slove zjavný faktický nezmysel, pretože nikto z nás sa sedemnásteho novembra nenakazil a nikto z nás nenahováral ľudí, aby si dali dole rúška, ani sme nič nehovorili o chrípôčke. S tým, že je dnes Ľubo v nemocnici, to nemá nič spoločné," pokračuje Petrákov kolega z opozičného Smer-SD.






"Pointa je, že slušný a normálne vychovaný človek jednoducho takéto niečo povedať nemôže - v súvislosti s ťažko chorým kolegom najskôr vynadá opozičným predstaviteľom do "opíc". O živom človeku, ktorý bojuje o svoje zdravie povie, že je "kolega na umretie". A hovorí o Ľubovi v minulom čase a ešte aj obviní z jeho smrti (!) jeho priateľov, lebo aj vážne ohrozenie života a zdravia je preňho len nástrojom politickej nenávisti...," zdôrazňuje poslanec.




"Matovič neopätoval nejaký útok. On jednoducho úplne podlo a proaktívne zneužil tému, ktorá je neuveriteľne emocionálna, smutná a osobná - tému ľudského života. Toto jednoducho rozum neberie. Toto neberie ani srdce. Toto je taká neúcta, že to by si proste nedovolil nikto - iba slovenský premiér," uzatvára Ľ,Blaha.




E