Seniori, dávajte si pozor na podvodníkov pri sčítavaní obyvateľov!
19 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Asistované sčítanie obyvateľov sa začína od 1. apríla. Združenie miest a obcí Slovenska spolu so Štatistickým úradom SR upozorňujú seniorov, aby boli obozretní pred podvodníkmi. Nepúšťajte do domácností nikoho, kto sa nepreukáže riadnym dokladom.


Mobilní asistenti budú chodiť počas sčítania obyvateľov k občanom iba vtedy, ak o to sami telefonicky požiadajú, informuje eReport.


„V súvislosti so vzniknutou situáciou pandémie COVID-19 sa vyskytli prípady, keď podvodníci kontaktovali seniorov telefonicky. Upozorňujeme seniorov, aby boli obozretní voči neznámym osobám, ktoré ich telefonicky kontaktujú z rôznych príčin, najmä vo vzťahu k Sčítaniu obyvateľov, domov a bytov 2021 a akúkoľvek osobu vydávajúcu sa za sčítacieho komisára alebo za asistenta sčítania v čase od 15. 2. do 31. 3. 2021 nevpustili do príbytkov,” zdôraznil hovorca ZMOS Michal Kaliňák.

Každý mobilný asistent sčítania sa musí legitimovať preukazom asistenta sčítania. "Presný dátum, kedy bude vo vašom meste, obci asistované sčítanie a kedy vás môže mobilný asistent navštíviť, bude včas oznámený,” dodal Kaliňák.

S týmto upozornením plne súhlasí aj Štatistický úrad SR. „Stotožňujeme sa s upozornením, aby si dávali pozor na rôznych podvodníkov,” uviedla hovorkyňa pre Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021 Jasmína Stauder.

Košický domov seniorov - továreň na smrť
Katastrofa v Košiciach: V dome pre seniorov zomrelo za 12 dní 18 nakazených. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Ivan Brožík