Remišová tomu rozumie ako hus pivu
19 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Hlasovanie vlády o vakcíne Sputnik opäť potvrdilo smutnú pravdu. Matovičov kabinet je nekompetentný a vicepremiérka Veronika Remišová rozumie Slovensku i okolitému svetu ako hus pivu. Sny si zamieňa s realitou.

Zahraničná politika a geopolitika


Zahraničná politika je to, čo si napíše vláda do programového vyhlásenia alebo do kadejakých (akože) strategických dokumentov. Geopolitika je to, čo vláde nadelí realita. Realita zase pozostáva z komplexného obrazu medzinárodnej scény. Geografie, ekonomickej, vojenskej či technologickej sily iných hráčov na šachovnici. Vetovaním dovozu vakcíny Sputnik na Slovensko sa vicepremiérka Remišová pokúsila prepísať realitu. A to je nielen hlúpe a smiešne, ale aj nebezpečné, pretože ukázala, že medzinárodnej politike a riadeniu štátu rozumie ako hus pivu.

Super správa: Dnes na Slovensko dorazí takmer desať tisíc dávok Ivermectinu!
Slováci sa v ostatnom čase búrili, že sa nedokážu dostať k lieku Ivermectin, ktorý pomáha v boji s koronavírusom. Dnes by sa ho konečne mali dočkať, informuje portál rtvs.sk. Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Remišová si nepochybne myslí, že vetovanie Sputniku bolo obrovským gestom geopolitického významu. Ibaže nebolo. Naopak, išlo o prejav človeka blúdiaceho v temnotách a nevedomosti. Pohľad na mapu Európy jasne hovorí o tom, že Slovensko musí mať dobré vzťahy aj s Berlínom, aj s Moskvou. Pohľad na globálnu situáciu zase hovorí, že pri aktuálnom nedostatku vakcín (ak teda berieme očkovanie ako cestu) sa nemôžeme orientovať iba na jednu svetovú stranu. Pohľad na našu energetickú perspektívu nám opäť hovorí, že je v našom najlepšom záujme mať dobré vzťahy s Ruskom. Samozrejme, nedokážeme ovplyvniť postoj jastrabov v EÚ voči Moskve, ale nemusíme byť ani medzi prvými, čo sa pri každom kýchnutí Navaľného oháňajú sankciami.

Slepota vlády nevzdelancov


Vicepremiérka Remišová vyrobila prvý vážny incident niekoľko dní po nástupe do funkcie. Dala pozatýkať pracovníkov svojho úradu, lebo jej niekto nahovoril, že temné sily na Slovensku odpočúvajú vládnu sieť Govnet. Napokon sa ukázalo, že nikto nikoho neodpočúval. Naopak, spravodajská služba monitorovala bezpečnostné ohrozenie vládnej siete kybernetickými aktivitami mimo územia Slovenska. Útoku sa podarilo zabrániť aj napriek Remišovej gáganiu.

Je pravdepodobné, že skôr či neskôr sa navzdory vicepremiérkinej geopolitickej a strategickej slepote podarí na Slovensko doviezť vakcínu Sputnik. Už menej isté je to, či Veronika Remišová precitne zo sna, v ktorom prepisuje realitu. Snívať môže naozaj o čomkoľvek. Napríklad aj o vyznamenaní pred rozvinutou americkou zástavou. Geografiu Európy a postavenia Slovenska v nej však jednoducho neprekreslí. Čím väčšmi sa o to bude usilovať, tým viac bude škodiť Slovensku a jeho obyvateľom. Od vlády nevzdelancov sa ani nič iné očakávať nedá.

Matovič odkazuje Remišovej kvôli Sputniku: Si ako pyšná princezná Krasomila
19 | 02 | 2021 | editor01hd