České médiá: Slovensko nedalo zelenú ruskej vakcíne Sputnik V
19 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Slovenská vláda neprijala uznesenie o nákupe ruskej vakcíny proti Covid-19 Sputnik V. Dôvodom je veto jedného z členov koalície, a síce strany Za ľudí. Slovenský minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak vyhlásil, že je z toho sklamaný, informuje portál Sputnik.


Slovensko zatiaľ nenakúpi ruskú očkovaciu látku Sputnik V. Na dnešnom rokovaní vlády tento návrh vetoval člen vládnej koalície, strana Za ľudí na čele s Veronikou Remišovou. Predsedníčka Za ľudí toto rozhodnutie odôvodnila tým, že pravidlá majú platiť pre všetky vakcíny bez výnimky.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí na tlačovej konferencii konštatoval, že epidemiologická situácia na Slovensku je veľmi vážna. Dodávky vakcín v rámci EÚ sa pritom oneskoria. Čo sa týka ruskej vakcíny Sputnik V, je o ňu veľký záujem, tvrdí Krajčí.

"Nikoho sme nechceli nútiť, aby sa nechal zaočkovať a už vôbec nie Sputnikom. Len sme chceli dať ľuďom možnosť, aby si mohli vybrať aj ruskú vakcínu," uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).



České médiá: Blahova reakcia na výpovede svedkov v prípade Lučanský a Slovensko má nového špeciálneho prokurátora
Bývalý slovenský policajný prezident Milan Lučanský podľa slovenských provládnych médií úplatky nielen bral, ale tiež dával. Situáciu okomentoval politik Ľuboš Blaha, ktorý apeluje, aby ľudia neverili mafiánskym médiám, píše portál Sputnik. Portál... Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Marek Molnár