Vláda zlyhala a musí zo svojich funkcií bezodkladne odísť, konštatuje Pellegrini
18 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Desivé čísla v kolónke mŕtvych a neschopnosť vlády zastaviť počty obetí koronavírusu ostro skritizoval aj expremiér Peter Pellegrini. Vláde vytkol jej neodbornosť, zodpovednosť a odvahu nájsť správne riešenia.


Opozícia ostro kritizuje zúfalý stav, do ktorého sa v boji s koronavírusom Slovensko dostalo. Nielenže sme najhorší v počte mŕtvych, ale matematici ani nemajú potrebné údaje aby mohli situáciu rozanalyzovať a pomôcť. A práve to kritizuje šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini, ktorý zverejnil na sociálnej sieti časť z tlačovej besedy.
Vystúpenie vedcov bola nekompromisná obžaloba vlády z absolútnej neschopnosti

„Vláda Slovenskej republiky zlyhala a musí zo svojich funkcií bezodkladne odísť. Zlyhala ako kolektív, ktorý má viesť túto krajinu, prinášať skutočné riešenia a dávať ľuďom istotu, že sú naozaj v dobrých rukách, a že sa má kto o nich postarať,“ začína svoje video Pellegrini a dodáva, že premiér Matovič opakovane a otvorene hovorí, že tisíckam mŕtvych sa dalo zabrániť. „Sú to presne tie úmrtia, o ktorých on tak veľmi rád rozprával. Odvrátiteľné úmrtia, ktoré on tak často kritizoval, a dnes sám priznáva, že vláda je svojou nečinnosťou zodpovedná za tisícky obetí, a že sa nám tu roztočila snehová guľa, ktorá sa už, žiaľ, v tomto momente dá už asi ťažko zastaviť,“ konštatuje ďalej šéf Hlasu-SD.



A vedci, a to je podľa neho to najmrazivejšie, sa zhodujú, že málokedy a málo v ktorom štáte na svete je taká zrejmá súvislosť medzi počtom obetí a chybami vlády tak, ako na Slovensku.

„Vystúpenie vedcov po stretnutí s prezidentkou, a zvlášť vystúpenie matematika Richarda Kollára, to bola nekompromisná obžaloba vlády z absolútnej neschopnosti. A pri jeho slovách pri hodnotení stavu na Slovensku po roku pandémie boli jeho najčastejšie slová nevieme, nepoznáme a netušíme,“ hovorí Pellegrini a pridáva, že minister zdravotníctva, ktorý by mal za toto fatálne zlyhanie niesť zodpovednosť poznamená, že bude rád, ak niekto s riešením, pretože sa pravdepodobne stane veľmi populárnym.

„A on čaká, lebo nevie, čo má robiť. Pánovi ministrovi aj pánovi premiérovi a celej vláde asi nedošlo, že s týmito riešeniami má prichádzať ona, pretože má mandát, chce vládnuť a jej povinnosťou je prinášať riešenia a starať sa o občanov tejto krajiny. Žiaľ, potvrdzuje sa to každým dňom viac a viac, že táto vláda nemá dostatok odbornosti, zodpovednosti a ani odvahy aby také niečo spravila,“ končí svoje video ďalším kritickým konštatovaním Peter Pellegrini.

Pellegrini: Matovič za desať mesiacov vo funkcii nepochopil, že je premiérom
06 | 02 | 2021 | editor01hd