Jana Kirschner nemilosrdne naložila ministrovi Krajčímu: Čím ju tak vytočil?
18 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Minister zdravotníctva Marek Krajčí uplatnil nové pravidlo ohľadom interrupcií. Po novom za ne budú musieť platiť iba ženy s vekom 40 rokov a viac, s čím značne nesúhlasia mnohí ľudia vrátane speváčky Jany Kirschner, píše Pluska.


„Oficiálne ide o to, že vek 40+ už vzhľadom na pokrok v medicíne nebude slúžiť ako dôvod na uhradenie zákroku. Reálna komplikácia vznikne ženám v tomto veku, ktoré sa pre interrupciu rozhodnú zo sociálnych dôvodov alebo už majú deti  a ďalšie si nemôžu dovoliť. Zaujímalo by ma, či naši politici vnímajú realitu bežných ľudí, či vedia, v akej neistote a strachu, často aj pre ich zmätočné rozhodnutia, dnes mnohí žijú,” zamýšľala sa speváčka.

Jana Kirschner pukaze na fakt, že toto rozhodnutie ministra Krajčího sa nehodí najmä v súčasnej pandemickej situácii. „Zvykli sme si na všeličo, na urážky, na vyhrážky, ale začať túto diskusiu v čase, keď vedieme najnepopulárnejšiu hitparádu na svete, je ukážkou totálnej politickej a ľudskej zmätenosti a dezorientovanosti,” znepokojovala sa.

„Naozaj je nutné otvárať práve takúto citlivú otázku v čase, keď mnohí ľudia stoja pred ťažkými životnými rozhodnutiami, riešia základné existenčné otázky a netušia, ako utiahnu ťarchu biedy, ktorá sa na nich valí? Možno je načase, aby títo ,chanceri‘ konečne prestali improvizovať a priznali, že im tečie do topánok, že ten ich Titanic má dieru, ktorú nejde zalátať a že už ani tá kapela nehrá,” dodala Jana Kirschner podľa vyššie uvedeného portálu.

Diana Mórová si splnila detský sen: Neuhádnete, kde počas pandémie pracuje!
Herečka a moderátorka Diana Mórová (50) si počas pandémie koronavírusu na nedostatok práce sťažovať rozhodne nemôže. Rozhodla sa totiž pomáhať ostatným, čím si splnila svoj dávny sen, píše Blesk. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Timotej Dudka