Hrdinský epos Slovo o pluku Igorovom má podľa Alojza Hlinu pokračovanie - premiér sa vyberie na výpravu do Ruska po Sputnik
18 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

"Napriek všetkým geopolitickým prekážkam Igor tajne v Čiernej nad Tisou nasadne na vlak do Ruska a cestou späť prepašuje pred byrokratmi z Bruselu vakcínu Sputnik." Citát - Alojz Hlina.


"Existuje ruská literatúra. Má svoje znaky. Je krásna, je to kolos postavený na veľkej ruskej duši. Existuje toho veľa s ruskými znakmi, niekto miluje, niekto to neznáša, iný ignoruje." Píše Alojz Hlina v statuse na sociálnej sieti. (Pozn. red. HD. - témou naráža autor statusu na ruský epos Slovo o pluku Igorovom , ktorý napísal neznámy autor koncom 12. storočia. Jeho námetom je neúspešná výprava kniežaťa Igora Sviatoslaviča (1150 – 1202).

"Matovič musí odstúpiť, zlyhal na celej čiare! Zomierajú tu ľudia," konštatuje Hlina
Premiér Matovič to prehral na celej čiare aj u Alojza Hlinu, s ktorým sa pred voľbami hotovali vládnuť. Svoju nevôľu nad súčasnou situáciu vyjadril expredseda KDH aj vo svojom statuse. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


" Existuje napríklad chlorid sodný NaCl. Neexistuje ruský chlorid sodný, existuje chlorid sodný vyrobený v Rusku, ale stále je to chlorid sodný. Problém teda nie je v tom, či je to ruský alebo americký chlorid sodný. Problém je, či je to naozaj chlorid sodný a to niekto odborne potvrdzuje. Rovnako tak nie je problém, či je to ruská a či americká vakcína, problém je, či je to vakcína, ktorá neškodí a zaberá. A to niekto autorizuje." Píše Alojz Hlina všetkým, ktorí ohŕňajú automaticky nos nad prívlastkom "ruský" a budú ho ohŕňať, aj keby mali umrieť, už len z nejakého postojového princípu.

Hlina v statuse pokračuje: "Včera som zachytil, že vláda pošle riaditeľku našej autorizačnej autority pozrieť sa do Ruska priamo do výroby. To som nevedel, že takto sa autorizujú vakcíny. Pre niekoho je možno autorizačnou autoritou Viktor Orbán. Pre niekoho je možno autorizačnou autoritou Igor Matovič. Pre niekoho je možno autorizačnou autoritou anketa na sociálnej sieti. Sme však súčasťou EÚ. Je dohodnutý určitý spoločný postup, vďaka ktorému teraz máme (síce málo), ale máme vakcíny. Bojím sa predstaviť si, že by sme vakcíny nakupovali samostatne my sami, či by to nebol väčší problém. Možno by sa aj samotní výrobcovia báli, že by sme to zbabrali."

"Ak očkujete injekčne, čo potrebujete okrem vakcíny? No injekčné striekačky, vy tupci..." povzdychol si Hlina
"Očkovanie sa realizuje injekčne. Otázka za milión: Čo potrebujete, ak chcete očkovať? Alebo ako by sa spýtal poručík Troník vo filme Černí baroni: Kontrolná otázka: ak očkujete injekčne, čo potrebujete okrem vakcíny? No predsa... Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


"Tak, ako sme to zbabrali s Ag testami." Pripomína Hlina.  "Nik im neurobil horšiu reklamu ako Slovensko. Ja byť výrobcom Ag testov, mal by som obavu predať niečo na Slovensko. Reklamná kampaň, ktorú Matovič na Ag testy spustil a mala inšpirovať iné krajiny na vrhania atómoviek na vlastných občanov sa na Slovensku vymkla z rúk a stala sa skôr antireklamou na antigénové testy."

Nasleduje kruté hodnotenie Matoviča: "Záchranca Slovenska vie, že po zbabranom prvom dejstve potrebuje znova niečo veľké, epické. Niečo, za čím budú behať kamery. Niečo, o čom budú prebiehať zúrivé bitky na sociálnych sietiach. Ruská vakcína to dokáže. Dokáže prehodiť pozornosť od toho, že v boji s Covidom vláda zlyhala. Ruská vakcína je na stimulovanie amygdaly priam geniálna. Ak by sme sa rozprávali o nejakej nórskej, či holandskej vakcíne, to by tu absolútne nikoho nezaujímalo. Ani Matoviča."

Na záver Alojz hlina celkom vážne konštatuje: "Umierajú tu ľudia, ktorí by nemuseli. Všetci máme plné ústa slov a viny...testovanie nepomáha, vakcíny nie sú, lockdown (teda ten slabý odvar) nechceme...tak sa pýtam, vie niekto recept?! ... Kašľať na to, kto to predloží/povedie...ale konečne niečo rozumné, aby sa stav zlepšil..."

Hlina o Matovičovi a spol.: Všetci sú mafia, len vy ste panny orleánske
Bývalý predseda KDH Alojz Hlina v statuse na sociálnej sieti obvinil premiéra Igora Matoviča, že si vymýšľa a zavádza verejnosť o vývoji pandémie na Slovensku. Podľa neho vláda vydáva názory za fakty a tvária sa ako panny... Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik