Farkašovský vyzýva prezidentku: "Nepotrebujeme politický marketing s dolaďovaním rúšok ku kostýmu, teraz treba rázne zakročiť!"
18 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Cieľom politického marketingu je presvedčiť občanov, aby podporovali jednotlivca-kandidáta či politickú stranu. Úlohou štátnika je vyviesť spoločnosť z krízy.


Túto disproporciu verejne v statuse na sociálnej sieti pripomína hlave štátu politik (SNS) a publicista Karol Farkašovský.

Reprofoto FB (@Karol Farkašovský)


"Pani prezidentka, je čas rázne zakročiť." Znie výzva Karola Farkašovského v titulku.

"Počty obetí rastú, infikovaných a čiernych okresov pribúda, vakcín je málo, ľudia poslušne čakajú v radoch na testovanie, bezradnosti a beznádeje viac než dosť. Toto je aktuálny obraz Slovenska, obohatený myšlienkovým skvostom - o "geopoliticky" nevhodnej ruskej vakcíne Sputnik V." Pripomína opis situácie na Slovensku týchto hodín v minulosti okrem iného skúsený novinár.

Blaha: "Pani prezidentka, ste rovnako zodpovedná, ako Matovič. Kolaborujete s ním dnes a denne!"
"Včera si prezidentka Čaputová hodku pokecala s vedcami a má odrobené - už pre ľudí zase mesiac ani nepohne prstom a ďalej bude veselo slúžiť Matovičovej vláde." Píše v najnovšom statuse na facebooku Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Michal Filek


"Nečudujme sa, že svet nad nami krúti hlavou. Nečudujme sa, že po toľkých kotrmelcoch vládneho kabinetu sa oči ľudí obracajú k najvyššej inštancii – prezidentke. Dúfam, že bez jej vedomia, ale občanovi sa mediálne podsúva niečo o údajne obmedzených právomociach prezidentky. Pritom - prezidentka má právo vytvoriť si poradný team odborníkov, má právo overovať si u nich riešenia. Prezidentka má vzhľadom na krízový stav zákonom dané právo vystúpiť v médiách, prezidentka má právo zúčastniť sa na zasadnutiach vlády, prezidentka má právo vystúpiť pred poslancami v parlamente...má nielen právo, ale v takejto situácii aj povinnosť konať a postaviť sa na stranu ľudí, povedať svoj názor na dianie v štáte, upokojiť frustrovaných občanov, komunikovať s nimi a využiť svoju autoritu na upokojenie emócií, strachu a vášní." Pripomína práva a povinnosti hlavy štátu autor statusu.

Karol Farkašovský argumentuje, že to, čo môže prezidentka urobiť "sa mi vôbec nezdá málo, ani obmedzené."

Na záver pridáva myšlienku: "Teraz nám netreba politický marketing s vypĺňaním sčítacieho formulára pred kamerami ani s dolaďovaním rúšok ku kostýmu. Teraz treba rázne a pevnou rukou zakročiť – ako ozajstná Hlava štátu ako ozajstná prezidentka, ktorej záleží na osude a životoch všetkých občanov Slovenska."

Prezidentka: „Otázka o odstúpení premiéra a ministra zdravotníctva je legitímna“
Situácia na Slovensku s pandémiou ochorenia COVID-19 je mimoriadne závažná. Prezidentka SR Zuzana Čaputová na to upozornila po utorkovom stretnutí s vedcami z vládneho konzília a iniciatívy Veda pomáha – matematikom Richardom Kollárom, vedcom... Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Gabriel Matta