Chmelár o neschválení Sputnika: "Je to špinavosť najvyššieho stupňa. Remišová bude niesť trestnoprávnu zodpovednosť!"
18 | 02 | 2021 I Michal Filek

Len chudák robí rovnaké chyby dvakrát. Nahnevaný Eduard Chmelár si zobral na mušku veto Veroniky Remišovej k zámeru vlády nakúpiť ruskú vakcínu Sputnik V. A slová tentoraz vyberal bez servítky. "Pevne verím, že po tomto vystúpení "Proti ľuďom" táto zbytočná strana skončila," bolo takmer to najmiernejšie. 





Strana Za ľudí pred chvíľou, začal svoj status Chmelár, na zasadnutí vlády vetovala nákup ruských vakcín Sputnik V. Nepristúpila ani na kompromis, že by sa u nás používala až po schválení Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv. Zopakujem to podstatné teda ešte raz (hoci včera som tejto téme venoval rozsiahlu analýzu, keďže ide o život, niektoré veci treba zdôrazniť).


"Veronika Remišová môže mykať hlavou, rukami alebo hoci aj celým telom koľko len chce a tváriť sa strašne odhodlane, fakty sú nasledovné: prijať to, čo navrhuje strana Za ľudí znamená zopakovať tú istú chybu, keď celá EÚ čakala dlhé mesiace na byrokratický proces schválenia očkovacích látok Pfizer a Moderna, zatiaľ čo ostatní hráči ich na svetovom trhu rýchlo vykúpili a teraz je vakcín v Európe nedostatok. Len totálny hlupák zopakuje tú istú chybu. A len zločinec ju urobí extrémne vypätej situácii, keď čas hrá v neprospech ľudských životov. Pevne verím, že po tomto vystúpení "Proti ľuďom" táto zbytočná strana skončila."





Dnešný prieskum, podľa neho,  ukázal, že najviac Slovákov preferuje ruskú vakcínu Sputnik V. Okrem iného to znamená, že táto preferencia výrazne zvyšuje počet ľudí, ktorí by boli ochotní dať sa zaočkovať.

 

Slovensko nateraz nenakúpi vakcínu Sputnik, návrh vetovala strana Za ľudí (AKTUALIZOVANÉ)
Slovensko nenakúpi vakcínu Sputnik V. Vládny kabinet vo štvrtok neschválil uznesenie o jej nákupe. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) uviedol, že uznesenie vetovala strana Za ľudí. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | tasr


 

"Nie je práve toto vo verejnom záujme? Za hľadanie spôsobu, ako využívať Sputnik V už pred schválením Európskou liekovou agentúrou, sa vyslovil aj náš najväčší odborník na infektológiu profesor Jarčuška. Som nahnevaný a poviem to priamo: Totálne neschopná a nekompetentná bábkoherečka sa stavia proti vede, proti vôli občanov Slovenskej republiky, proti čo najrýchlejšiemu spôsobu záchrany ľudských životov. Toto už nie je politický spor. Za toto musí niesť trestnoprávnu zodpovednosť. Je to špinavosť najvyššieho stupňa. Všetci vieme, že reči o „bezpečnosti vakcíny“ sú neúprimné výhovorky, že títo sluhovia cudzích chlebodarcov nechcú o ruskej vakcíne ani počuť a hľadajú len spôsob, ako sa jej vyhnúť. Nebolo to odborné, ale geopolitické rozhodnutie. A opakujem, malo by byť posudzované ako zločin. Dobehne vás to, pani Remišová."


 

Hrdinský epos Slovo o pluku Igorovom má podľa Alojza Hlinu pokračovanie - premiér sa vyberie na výpravu do Ruska po Sputnik
"Napriek všetkým geopolitickým prekážkam Igor tajne v Čiernej nad Tisou nasadne na vlak do Ruska a cestou späť prepašuje pred byrokratmi z Bruselu vakcínu Sputnik." Citát - Alojz Hlina. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Ivan Brožík