Zajac o Krajčím: Na ministerstve nemá čo robiť! Nemá na to
17 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Pod ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím sa trasie stolička. Mnohí odborníci a aj politici volajú po jeho odstúpení. Fatálne nezvláda pandemickú situáciu, konštatuje 1pluska.sk.


Minister zdravotníctva Marek Krajčí rieši od svojho nástupu pandémiu koronavírusu. Po posledných negatívnych správach týkajúcich sa zdravotníctva sa však množia hlasy, ktoré žiadajú jeho koniec vo funkcii. Keď Krajčí „na tajnáša“ vydal vyhlášku, ktorou spoplatňuje interrupcie pre ženy nad 40 rokov, ešte netušil, aké peklo tým spôsobí.

V rovnakom čase totiž na verejnosť prenikla aj informácia, že Slovensko si v súvislosti s úmrtiami na koronavírus vedie najhoršie na svete. Podľa  koaličnej poslankyne Jany Bittó Cigánikovej to z neho robí „najneúspešnejšieho ministra na svete“.

Politológ Tomáš Koziak však tvrdí, že s prípadnou náhradou ministra by bol problém. „Hnutie OĽaNO je už dlhodobo personálne poddimenzované a nemá dostatok kvalifikovaných ľudí. Aj nominácia Krajčího bola veľkým prekvapením," povedal pre denník Plus JEDEN DEŇ.

Klienti v domoch sociálnych služieb: odsúdení na smrť, nemocnice seniorov odmietajú prijať
16 | 02 | 2021 | sefredaktor


Bývalý minister zdravotníctva Rudolf Zajac však skôr ako personálne problémy rieši nekompetentnosť terajšieho ministra. „Nemá tam čo robiť. Je nepochybne slušný človek, ale nemá na to, aby riadil zdravotníctvo. Nemá na to profesionálnu ani mentálnu výbavu.“

Problémom podľa neho nie je len rezort zdravotníctva, ale celá koalícia, ktorá nevie spolupracovať. „Ako nového ministra by som si vedel predstaviť jedného alebo dvoch odborníkov, ktorí majú väčšinu z požadovaných vlastností, ale neviem si predstaviť, že by šli pracovať s touto koalíciou,“ povedal Zajac.

Nahnevaná je aj bývalá ministerka Andrea Kalavská. Pre ereport.sk povedala, že je nahnevaná na celú vládu, nielen na Krajčího. “Toto je katastrofa a už teraz je neskoro odstúpiť a už tam nemá ten pán čo robiť,” podotkla s tým, že je neschopný manažovať krízu. “My ako prvá línia robíme čo môžeme a vláda čo robí?” opýtala sa s poznámkou, že v nemocniciach húfne zomierajú ľudia.

Prezidentka: „Otázka o odstúpení premiéra a ministra zdravotníctva je legitímna“
Situácia na Slovensku s pandémiou ochorenia COVID-19 je mimoriadne závažná. Prezidentka SR Zuzana Čaputová na to upozornila po utorkovom stretnutí s vedcami z vládneho konzília a iniciatívy Veda pomáha – matematikom Richardom Kollárom, vedcom... Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Gabriel Matta