Rozlúčka s Andym Hrycom: Zrútená dcéra Wanda, slzy Dušana Cinkotu a prejav prezidentky Čaputovej
17 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Rozlúčky s hercom Andrejom Hrycom (✝71), ktorý zomrel 31. januára 2021, sa kvôli pandemickým opatrením mohla zúčastniť len najbližšia rodina. Pred bratislavským krematóriom sa však v utorok popoludní rovnako zhromaždilo niekoľko desiatok ľudí, ktorí chceli dať posledné zbohom obľúbenému hercovi, píše portál Super.


Pred budovou krematória sa na obrazovke premietali fotografie zo života populárneho herca, na úvod prečítali slová od prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá pripravila rozlúčkový príhovor. So svojím priateľom sa potom rozlúčil herec Dušan Cinkota, ktorému Hryc pomáhal v najťažších životných chvíľach. "Budeš mi chýbať, kamarát," povedal v závere Cinkota, ktorý neudržal slzy. Potom nasledoval cirkevný obrad.

Hryc podľahol leukémii vo veku 71 rokov. "Opustil ma najdôležitejší muž môjho života," uviedla v deň úmrtia na Instagrame jeho dcéra Wanda Adamik Hrycová. S akútnou leukémiou Hryc bojoval už od vlaňajšieho apríla, podstúpil transplantáciu kostnej drene, ale svoj boj nakoniec prehral. "Posledné hodiny som ho držala pevne za ruku. Posledné slová, ktoré som mu povedala, boli: milujem ťa. A posledné slová, ktoré povedal on mne, boli: aj ja ťa veľmi milujem," zverila sa zdrvená Hrycová.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/02/12/truchliaca-rodina-andyho-hryca-%e2%80%a0-71-sa-nakazila-koronavirusom-choroba-oddialila-aj-pohreb/