Nekvalifikovaní, koalíciou nominovaní šéfovia nemocníc, majú na svedomí tisíce životov
17 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

"Po dlhšej pauze opäť verejne vystúpila prezidentka. Nechcela prilievať olej do ohňa, vyhýbala sa obvineniam z politikárčenia, preto to najdôležitejšie povedali vedci, ktorí vedľa nej stáli. Vedci, ktorí sú súčasťou krízového štábu, vedci ktorí vidia, ako Matovičova vláda nezvláda boj s koronavírusom takpovediac z prvej rady." Citát - Richard Raši.




Reprofoto FB (@Richard Raši)


"Matematik Richard Kollár hovoril o „dátovom pekle“. Vláda, ktorá je dnes rok pri moci, nielenže nie je schopná relevantne vyhodnotiť dáta z nemocníc o tom, koľko pribudlo chorých, koľko ľudí vyzdravelo, koľko je pripojených na pľúcnu ventiláciu a koľko zomrelo, táto vláda ich nevie od slovenských nemocníc ani regulárne zozbierať a pravdivo informovať medzinárodné inštitúcie!" Hodnotí súčasný stav v dátovej gramotnosti v statuse na sociálnej sieti exminister zdravotníctva Richard Raši.

"Vláda tu vytvára megachaos," upozorňuje Raši - vie tu niekto, čo kde odkedy a dokedy vlastne platí?
"Ako inak sa dá nazvať, keď odborníci po niekoľkých mesiacoch konečne súhlasia s návratom detí do škôl – podotýkam (Richard Raši - pozn. HD) dobrovoľným a keď sa samosprávy a školy pripravujú na otvorenie, zrazu premiér len tak hodí do éteru, že... Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


A tvrdo pokračuje: "To je dôsledok plošnej výmeny riaditeľov takmer všetkých zdravotníckych organizácií, keď medicínskych profesionálov nahradzujú lesníci, výsadkári alebo najnovšie hutníci. Zistiť tých desať, možno pätnásť základných údajov, ktoré majú nemocnice denne vykazovať, môže generálnemu riaditeľovi trvať možno 20 minút, aj keby to mal robiť osobne."

"Chyba je v tom, že tak naše nemocnice, ako aj ministerstvo zdravotníctva riadia ľudia, ktorý svojej práci nerozumejú. Minister plošne obsadzuje všetky posty svojimi ľuďmi a sľubovanú transparentnosť už ani nepredstiera. Ale zdravotníctvo nie je oprava obuvi, na ktorú, ak vám zle zalepia topánku, si ponadávate, ale prežijete. V nemocniciach riadených nekvalifikovanými politickými nominantmi ľudia zomierajú. A je ich oveľa, oveľa viac, ako ukazujú koronavírusové štatistiky." konštatuje lekár a bývalý predstaviteľ rezortu zdravotníctva Raši.

Politik opozičného Hlasu ponúka aj túto zaujímavú myšlienku: "A nakoniec pre tých, ktorí neustále strašia mafiou. Dnešná vláda vymenovala policajného prezidenta, generálneho prokurátora a nakoniec aj špeciálneho prokurátora. A preto už nemôžu ani klamať, ani strašiť, že všetko čo preveriť treba, bude preverené, iba ak bude táto vláda chaosu pri moci. Nie, preverené to iste bude aj bez nej."

Raši je na infarkt. Nominant OĽaNO vo vedení trnavskej nemocnice vraj nechal zlikvidovať sedemsto vakcín
"Absolútny amatérizmus" (veľkými tlačenými písmenami), tak opisuje narábanie s vakcínami v trnavskej nemocnici bývalý minister zdravotníctva Richar Raši. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Ivan Brožík