Mladú ženu hodiny nevyšetrili na pohotovosti: "Ak pacient neumiera na Covid, nič mu nie je!" hovorí
17 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Nie, nie je to vina lekárov, ani zdravotníkov, ani nemocníc. Tí hasia požiar, ničiaci Slovensko po nezmyselných takzvaných protipandemických opatreniach, ktoré znefunkčnili zdravotníctvo ako také. Lekári sa nemôžu ani rozdvojiť, ani roztrojiť. Ako vo vojne - ak nie je stav smrteľný, pacient čaká.


"Moja dnešná skúsenosť : príchod ma pohotovosť ORL 17:00, bolesti po antigénovom testovaní zo dňa 6.2.2021, bolesť neznesiteľná, lícna kosť, sánka, zvýšená teplota. Musíte mať antigenovy test, ktorý vám spravia v stane. Ok." Takže - na ošetrenie bolestivého stavu po antigénnom testovaní potrebujete antigénový test. Píše nepriamo v statuse na sociálnej sieti pacientka, ktorej meno, nakoľko nie je verejne známou osobou, v texte nezverejňujeme.

reprofoto statusu FB


"Doktor super, na základe mojich ťažkostí mi ster spravili z hrdla. Vyšetrenie ORL, všetko v poriadku, opuch sliznice už nieje, RTG, dutiny sú v poriadku, podozrenie na trojklanný nerv. Doktor na ORL super, sestričky tiež... To som ešte nevedela, čo ma čaká... " Píše pacientka o stave, podľa nej vyžadujúcom si zásah.

"Počkajte prosím na neurológa, ten potvrdí trojklanný nerv a dá vám aj lieky. Čakám 18:30,19:30,20:30, prázdna čakáreň už, všetci vyšetrení... Vychádzajú sestričky, pýtam sa, kedy príde doktor? Som tu od 17-tej. Musíte čakať. Takto som sa spýtala asi 5x. Odpoveď stále tá istá. Už si to pravdepodobne povedali v ambulancii, vyjde sestrička, poďte dnu. Hovorím, konečne!!!"

"Matovič musí odstúpiť, zlyhal na celej čiare! Zomierajú tu ľudia," konštatuje Hlina
Premiér Matovič to prehral na celej čiare aj u Alojza Hlinu, s ktorým sa pred voľbami hotovali vládnuť. Svoju nevôľu nad súčasnou situáciu vyjadril expredseda KDH aj vo svojom statuse. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Pacientka v opise svojej anabázy pokračuje: "Dajú ma do miestnosti, lôžko na lôžku a ľudia ležia a tečie im infúzia. Ľahnite si, dáme vám kanylu, odmietam, doma ma čaká 7 r dieťa, kde je doktor, musíte čakať. Tak prečo mi idete po 4 hod dávať kanylu? Ticho. Sedela som na tej posteli, premýšľajúc, čo teraz. Príde, doktorka, ktorej sa pýtam, či je neurologička, mladá, povedala, áno, po rozhovore povedala, ľahnite si, dáme vám infúziu. Prosím? Veď mam pravdepodobne trojklanný nerv, nič ste mi nepovedali. Musíte počkať na doktora."

"Prosím??? Veď ste povedali, že ste neurologička." Pokračuje v popise svojej situácii v nemocnici pacientka. "Jaj nie, ja som doktorka na urgente... Hmmm. Hovorím, idem čakať na chodbu doktora, kedy príde??? Musíte čakať, nie ste urgent. Čakám 5 hod. Žiadna odpoveď. Ok, môžete mi odovzdať moje papiere s kartičkou, čakám 5 hodín na doktora, ktorý bol, podotýkam, na treťom poschodí a ja na prízemí."

Zhrnutie z pohľadu statusu pacientky - "pokiaľ nemáte Covid a nedusíte sa, môžete čakať aj celú noc na pohotovosti, nepomôžu vám!!!"

A zhrnutie redakcie HD? Každému súdnemu človeku je jasné, že lekári a zdravotnícky personál už dávno pracujú za pokrajom vlastných síl a možností. Robia nekonečne dlhé smeny, na jedného z nich pripadá x-násobok pacientov, ako majú vo svojich zdravotných normách, niet postelí, niet toho a tamtoho. A koaličné rady zasadajú, nekonečne vydumávajú doslova hlúposti, len aby sa zaskveli originalitou, politici sa navzájom škandalizujú, ešteže to zdravotníctvo funguje ako-tak aj bez nich. Len keby mu vládna moc tak masívne deň čo deň a testovanie čo testovanie neprisúvala nových a nových pacientov!

"Máme AG testovaním posadnutého premiéra, ...a mŕtvi pribúdajú" rozčuľuje sa Jozef Šátek
Po dobrovoľne povinnom testovaní sa za novú "atómovku" na koronavírus považuje všeobecne kontrola. Počnúc prezidentkou o nej hovoria takmer všetci, ktorí majú v procese boja s pandémiou nejakú funkciu. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Ivan Brožík