"Matovič musí odstúpiť, zlyhal na celej čiare! Zomierajú tu ľudia," konštatuje Hlina
17 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Premiér Matovič to prehral na celej čiare aj u Alojza Hlinu, s ktorým sa pred voľbami hotovali vládnuť. Svoju nevôľu nad súčasnou situáciu vyjadril expredseda KDH aj vo svojom statuse.


Alojz Hlina a Igor Matovič sa pred voľbami hotovali na spoločnú koalíciu, krátko pred nimi sa ale začali rozchádzať v názoroch. KDH napokon ostalo pred bránami parlamentu, kým OĽaNO voľby suverénne vyhralo. Dnes už Hlina nie je predsedom KDH, ale Matovič šéfuje našej vláde. Možno aj preto zožína od dnes už „iba“ konzervatívneho demokrata a antipopulistu takú veľkú kritiku, ktorou sa netají ani v statuse, ktorý zverejnil na sociálnej sieti.



„Matovič musí odstúpiť. Zlyhal. Zlyhal na celej čiare,“ začína svoj status Alojz Hlina, podľa ktorého si premiér v októbri vymyslel celoplošné testovanie. „Ja mám svedomie čisté, ani na sekundu som mu na to neskočil. Od úplného začiatku konzistentne hovorím, o čo v tomto prípade išlo,“ pokračuje Hlina. „Už v decembri sme ohlásili symbolický protest za odstúpenie Matoviča, podľa niektorých neopodstatnene, predčasne. Nie, bolo to práve naopak - opodstatnené a v najvyšší čas. Urobili sme ho po Vianociach. Zozbierali sme cca tristo vianočných stromčekov, a „zasadili“ sme ich v tvare: Demisia Matovič. Ten les vyrástol a žiaľ, vyrástol veľmi rýchlo,“ konštatuje expredseda KDH, podľa ktorého je treba v spoločenskom tlaku na odstúpenie Matoviča pokračovať. „Je to v našom životnom záujme. Viem, o čom hovorím. Zomierajú tu ľudia. Ak nedôjde k zmene na poste premiéra, bude to ešte horšie a vytvárame predpoklad, že na Slovensku bude úspešné referendum,“ končí Hlina svoj kritický status namierený na premiéra Matoviča.

Hlina o Matovičovi a spol.: Všetci sú mafia, len vy ste panny orleánske
Bývalý predseda KDH Alojz Hlina v statuse na sociálnej sieti obvinil premiéra Igora Matoviča, že si vymýšľa a zavádza verejnosť o vývoji pandémie na Slovensku. Podľa neho vláda vydáva názory za fakty a tvária sa ako panny... Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik