Blaha: "Pani prezidentka, ste rovnako zodpovedná, ako Matovič. Kolaborujete s ním dnes a denne!"
17 | 02 | 2021 I Michal Filek

"Včera si prezidentka Čaputová hodku pokecala s vedcami a má odrobené - už pre ľudí zase mesiac ani nepohne prstom a ďalej bude veselo slúžiť Matovičovej vláde."Píše v najnovšom statuse na facebooku Ľuboš Blaha. 


"Pamätáte na Krajniakove zmeny v zákonníku práce, ktoré prakticky likvidujú odbory a ničia kolektívne zmluvy? Prezidentka ich práve bez mihnutia oka podpísala - však prečo by chránila bežných zamestnancov," pokračuje Blaha.

Podľa poslanca prezidentkino srdiečko zahorí, iba ak sa jedná o Navaľného, na bežných pracujúcich Slovákoch nezáleží. Žiaden iný prezident nebol voči vláde taký servilný ako Čaputová k tejto vláde - už zase sa národu obrátila chrbtom.

"A povedzte mi, načo bola dobrá jej včerajšia tlačovka? Dozvedeli sme sa len to, čo už dávno vieme. Že kvôli Matovičovi umierajú tisíce ľudí, že vláda klame s číslami, a že v štáte panuje absolútny chaos. Prepáčte, ale keď zaznie A, očakávam, že prezidentka povie aj B. Ona nie je násťročný blonďavý influencer na internete, ona je hlava štátu. Ak tu kvôli vláde pomrelo viac ľudí než žije v Poltári, tak sa má prezidentka postaviť a vyzvať vládu k rezignácii."

Matovič zničil životy viac ľuďom než Covid, konštatuje Ľuboš Blaha
16 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


 

To, že situácia je vážna, už, podľa Blahu, pochopil aj malý hrošík v bratislavskej zoologickej záhrade - na to nepotrebujeme prezidentku, aby nás o tom informovala.

"Ona má konať. Ale nie - ona sa zase uloží na zimný spánok, už má po tlačovečke odrobené, 10 tisíc kliklo na účet a už zase si môže ísť robiť fotečky s frajerom do lesíka - lebo Love is in the air. Milá pani prezidentka, nie Love, ale Death is in the air. A vy kašlete na to, že Slováci umierajú, že Slovákov zotročujú, že nám vládnu šialenci."

Ľuboš Blaha vyzýva prezidentku, že má denne bombardovať vládu výzvami na rezignáciu, denne sa má zastávať Slovákov, denne má upozorňovať na to peklo, čo sa deje. "Prepánakráľa, vy nevidíte, že ľudia prichádzajú o všetko? Že už nemajú ako uživiť svoje rodiny. Že sa tu láme ústava a právny štát? Že Matovič sa už úplne utrhol z reťaze?"

Ale nie, madam urobí tlačovku, na druhý deň veselo parafuje neoliberálny prevrat na Slovensku a ide sa ďalej venovať svojim garderóbam.

Takto poslušne snáď, podľa Blahu, nekolaboroval ani taliansky kráľ Victor Emmanuel III. s Benitom Mussolinim. "V takýchto tragických dejinných chvíľach sa tomu hovorí kolaborácia so zlom, drahá pani prezidentka. A vy kolaburujete. Dnes a denne. Nehanbíte sa, keď vidíte, že viac odvahy našiel aj Kiskov poslanec Miroslav Kollár? Nehanbíte sa, keď vidíte, že už sa ozvala aj europoslankyňa Nicholsonová? Či poslanci zo Sme rodiny? Koalícia sa rozpadá v priamom prenose, no vy jej ďalej poctivo slúžite. Ako Matovičov Dobby."

 

Blaha: Pán Matovič, nech ste v ktorejkoľvek liečebni, je čas hodiť uterák do ringu
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha v statuse na sociálnej sieti tvrdí, že minister zdravotníctva Marek Krajčí je na uterák do ringu a premiér Igor Matovič, nech už je v akejkoľvek liečebni, tiež. Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Poslanec pokračuje v otázkach na telo: Nie je vám hanby, keď referendum podpisujú už aj ľudia, ktorí vždy volili pravicu? Keď na vládu hromžia nielen robotníci, ale aj podnikatelia a živnostníci? Nie je vám hlúpe, že všetko, na čo sa zmôžete, sú výzvy k tomu, aby vláda reagovala na pandémiu "múdrejšie"? To už ste sa rovno mohli pomodliť za Krajčího múdrosť, zdvihnúť progresívnu rúčku a zanôtiť Chlóra Buanda Salara Banda. Efekt by bol ten istý."

"Mimochodom, hlavne dnes večer nezabudnite rozsvietiť palác do bieloruských farieb a dajte nejaké vyhlásenie o Navaľnom a prevrate v Mjanmarsku. Lebo presne to dnes Slovensko potrebuje. Zrádzate Slovensko. Každý deň. A už toho ľudia majú plné zuby. Ste v tom s Matovičom. Rovnako zodpovedná, rovnako vinná."

Prezidentka sa ale vraj nemá nechať rušiť. Po včerajšej fuške na tlačovke totiž musí byť úplne vyčerpaná. Pozor, aby vraj od toľkej driny neskolabovala. "Bežkajte ďalej hajať. Dobrú nocku."

Blaha: Dáme Matoviča dole, ak nás dovtedy všetkých nepozabíja
15 | 02 | 2021 | sefredaktor