Tragédia: Tehotná Lenka prehrala boj s Covidom, jej bábätko zázrakom prežilo
16 | 02 | 2021 I
Všetky sny sa Lenke († 34) a jej manželovi, s ktorým vychovávali ešte malého synčeka, rozplynuli po tom, ako sa mladá mamička nakazila Covidom a vo vysokom štádiu tehotenstva musela ísť do trnavskej nemocnice, píše portál 1.pluska.sk.

Lenka svoje novonarodené dieťatko už nikdy neuvidí. Zdroj: FB / Lenka Ottingerová


Lenka bola vo vysokom štádiu tehotenstva, lenže svoj ťažký boj so zákernou chorobou 11. februára prehrala. Lenka po pôrode ešte žila, no nakoniec bol vírus silnejší ako ona. Jej manžel sa teraz musí sám postarať o bábätko aj dvojročného synčeka. Jeho kolegovia zo Zboru väzenskej a justičnej stráže v Leopoldove, kde pracuje, preňho usporiadali zbierku, pretože keď pôjde na materskú stratí svoj príjem. „Slová sa hľadajú ťažko, ale sme pripravení pomôcť. Cieľom dobrovoľnej finančnej zbierky je uľahčiť Andrejovi novú životnú cestu, na ktorú sa musí vydať so svojimi deťmi a aspoň sčasti mu tento začiatok zabezpečiť tak, aby sa mohol sústrediť len na lásku svojich detí a nemať starostí s praktickou stránkou života,“ napísali kolegovia mladého vdovca na sociálnej sieti.



„Pacientka prišla do našej nemocnice vo vážnom stave s ochorením COVID-19. Lekári pre záchranu dieťaťa museli v 34. týždni vykonať sekciu, avšak matka nezvládla ťažký priebeh ochorenia COVID-19,“ povedal hovorca Fakultnej nemocnice v Trnave Matej Martovič a dodal, že celej nemocnici je tento prípad nesmierne ľúto.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/14/hroza-dievcatko-%e2%80%a0-5-zomrelo-na-covid-19-len-pat-hodin-po-tom-co-ju-pustili-z-nemocnice/