Raši: Za tisíce mŕtvych je zodpovedná celá vládna koalícia
16 | 02 | 2021 I sefredaktor

Podľa Richarda Rašiho je za tisíce mŕtvych zodpovedná celá vládna koalícia. "Zbytočné celonárodné testovania, nezmyselné opatrenia, tisíce papaláškych výnimiek, deravé hranice, nedôvera ľudí voči vláde - to sú hlavné príčiny súčasného stavu," napísal opozičný poslanec v statuse na FB.


"Slovensko sa, žiaľ, stalo svetovým lídrom v počte obetí koronavírusu v prepočte na počet obyvateľov. Pamätáte sa, ako minister Krajniak ešte pred pár mesiacmi v televíznej diskusii ukazoval graf, ako málo ľudí v porovnaní s inými krajinami na Slovensku zomrelo? Dnes to už neplatí, dnes takýto graf ukázať nemôže...," upozorňuje poslanec (Hlas - SD).






Podľa Rašiho za to nie je zodpovedný len Matovič, ale všetci, ktorí sa na chaotických opatreniach podieľajú. Sú to koaliční lídri, pokračuje,  - okrem Matoviča Sulík, Kollár aj Remišová, všetci ministri, ktorí nedokázali nájsť dostatok odvahy a nepostavili sa premiérovi, ktorý celý december nič nerobil, len čakal, kedy Sulík nakúpi testy a on si uspokojí svoj "chtíč" po celoslovenskom plošnom testovaní. "Zodpovední sú aj všetci koaliční poslanci, ktorí odsúhlasia každú blbosť, čo kohokoľvek vo vláde napadne," sumarizuje poslanec.






Chaotické riadenie štátu, zdôrazňuje opozičný poslanec, nás doviedlo do situácie, v akej Slovensko ešte nebolo. Každý deň zomiera viac ako 100 ľudí a počet obetí sa blíži k šiestim tisícom.




"Keď Matovič preberal vládu, tvrdil, že sa chce zapísať do histórie. Podarilo sa mu to. Navždy bude premiérom a lídrom koalície, počas ktorého vlády zomrelo na Slovensku najviac ľudí. A v mnohých prípadoch to boli odvrátiteľné úmrtia," uzatvára R.Raši.