Radačovský: Mediálna smršť voči generálovi Lučanskému je znakom ľudí na úrovni živočíchov, ktorí sa dokážu živiť len tým, čo už nežije
16 | 02 | 2021 I sefredaktor

Právny zástupca rodiny Lučanských Miroslav Radačovský reaguje na články v provládnych médiách, ktoré obviňujú tragicky zosnulého generála Lučanského z úplatkárstva. "Mediálna smršť voči človeku, ktorý nemá možnosť sa brániť, je typickým znakom ľudí, ktorých vnútrolebečné vybavenie siaha na úroveň živočíchov, ktorí sa dokážu živiť len tým, čo už nežije," napísal v statuse na FB.




 Mediálna smršť , pokračuje Radačovský, bez toho, aby akékoľvek trestné konanie bolo ukončené, nerešpektovanie prezumpcie neviny, bez znalosti dôkazov, vytrhávanie jednotlivých skutočností z vyšetrovacích spisov, je typickým znakom súčasného tzv. právneho štátu.








"Som zástupcom rodiny po nebohom generálovi Lučanskom, je teda mojou povinnosťou brániť zákonným spôsobom jeho meno a meno jeho rodiny. Za súčasného právneho stavu na Slovensku, kde sa nerešpektujú základné atribúty právneho štátu, kde sa nerešpektujú práva na ochranu osobnosti, kde sa nečaká na konečné rozhodnutia súdu, je to zbytočné," zdôrazňuje súčasný nezávislý europoslanec.




"Pán generál Lučanský už bude pravdepodobne zodpovedať za všetko. Možno dokonca aj za to, že táto neschopná vládna garnitúra nie je schopná zvládnuť ani COVID, ba dokonca bude možno zodpovedať aj za to, že vládni predstavitelia neboli si schopní urobiť ani vysokoškolské vzdelanie,"  konštatuje Radačovský.






Pre ľudí s nízkolebečným vybavením, pripomína bývalý sudca,  je typické, že musia svoje živočíšne pudy ukojiť a vtedy sú šťastní. "Doprajme im toho podprahového šťastia, posväteného niektorými médiami a pocitom neobmedzenej ich spravodlivosti a moci," dodáva právny zástupca rodiny Lučanských.





"Neobjektivita, neúcta človeka k človeku môže trvať, môže dokonca pretrvávať, ale nemôže byť večná. Je potrebné trpezlivo vyčkať, je potrebné vyčkať na objektívne a zákonné vyšetrenie veci a nemá zmysel na tieto útoky odpovedať protiútokmi, pretože by sme sa znížili na ich úroveň," uzatvára M.Radačovský.