Etna sa opäť prebudila a chrlí fontány lávy (VIDEO)
16 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Talianska sopka Etna sa v pondelok opäť prebudila, pričom jej pozorovatelia nafilmovali, ako chrlí "fontány" lávy, informuje portál RT.


Na videu je možné spozorovať tmavo oranžovú lávu, ktorá vystreľuje z vrchu sopky Etna a steká po jej stranách. Podľa Národného ústavu pre geofyziku a vulkanológiu, ktorý sopku pozoruje, došlo k erupcii z juhovýchodného krátera.



 

Sopečné otrasy sa začali zvyšovať v pondelok v skorých ranných hodinách, pričom výraznejší nárast bol zaznamenaný okolo 16:00, informovali miestne správy. Odvtedy pozorovací ústav informoval o postupnom znižovaní výbušnej činnosti.

Predchádzajúce erupcie zničili lanovky, domy, ohrozili dediny a zranili novinárov. Napriek všetkým týmto faktorom sa mnoho ľudí rozhodlo žiť v blízkosti sopky.  Etna je okrem iného aj najaktívnejšou sopkou v Európe.

Dvanásťročný chlapec, ktorý postrelil zlodeja pri pokuse o lúpež: Všetkých by nás pozabíjal
Dvanásťročný chlapec bol pochválený za rýchle konanie, keď postrelil votrelca, ktorý sa dostal do jeho domu v Severnej Karolíne a vystrelil na starú mamu. Polícia uviedla, že chlapec konal v sebaobrane a nehrozí mu žiadne obvinenie, informuje... Čítať ďalej
15 | 02 | 2021 | Marek Molnár