Drucker: Prestaňte robiť pokusy na ľuďoch a prenechajte riadenie niekomu, kto to vie
16 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Exminister zdravotníctva Tomáš Drucker vo statuse na Facebooku vyjadril nesúhlas s nefungujúcimi opatreniami. Navrhol riešenia, ktoré by podľa neho mali úspech.


"Prestaňte robiť pokusy na ľuďoch. Covid nám skomplikoval život, aj veľa ľudí o život pripravil, hoci mnohí to majú za pseudo chorobu. Pri súčasnej dôvere v štát a jeho premiéra s ministrom zdravotníctva sa mnohým nečudujme. Ľudia Matovičovi neveria a to je obrovský problém pre dôveru v štát," poznamenal.

Bývalý minister zdravotníctva uviedol, že by situáciu mali riadiť experti alebo aspoň niekto, kto vie čo robí. "Bolo by naozaj prínosom, keby riadenie aspoň na chvíľu prenechali niekomu, kto to vie. Často chlapci predvádzajú iba pocitovú jazdu, ale horšie je, že v tomto ich zblúdilom pocite veria vo vlastnú neomylnosť," dodal Drucker.

Drucker: Držať Matoviča vo funkcii znamená vedome škodiť Slovensku
Bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker opäť ostro skritizoval Matoviča, pričom v najnovšom príspevku na sociálnej sieti uviedol, že premiér nemá nad sebou kontrolu a nemá právo pokračovať vo funkcii. Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár


"Priznávam, že ma ani nebaví stále kritizovať. Beriem to však ako spôsob poukazovania na problémy a iné riešenia. Možno raz za čas si z toho niečo všimnú a zoberú," vyhlásil. Na záver navrhol riešenia, ktoré by mali fungovať:

- Predpokladom je neklamať si a neklamať iných. V dátach, v trendoch, v kritike.

- Zabezpečiť pre obyvateľov ffp2 respirátory, skúsme aspoň zadarmo 1 na dospelú osobu za mesiac prostredníctvom zdravotných poisťovní.

- Vyžadovať ffp2 respirátor pri rizikových skupinách - osoby, regióny, zamestnania.

- Zabezpečiť dostatočné množstvá liekov, ktoré pomáhajú pri liečbe Covid-19 pre ambulantný sektor.

- Zabezpečiť pre obyvateľov vitamín D zadarmo, mesačné dávkovanie aspoň na 4 mesiace prostredníctvom zdravotných poisťovní.

- A najmä zlepšiť komunikáciu do normálnej ľudskej reči.

České médiá: Chmelár sa hanbí za Matoviča a SNS požaduje vakcínu Sputnik V
Slovenský premiér Igor Matovič navštívil Paríž, pričom počas tlačovej konferencie mu francúzsky prezident Emmanuel Macron držal nad hlavou dáždnik po tom, čo začalo pršať. Politológ Eduard Chmelár tento incident označil za "hanbu na sto rokov",... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Marek Molnár