Ďalšie tajomstvo Štaidla s Gottom. Ako pomáhal Zlatému slávikovi zatajiť dcéru?
16 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Skladateľ Ladislav Štaidl a Zlatý slávik Karel Gott boli v 70. rokoch spolupracovníci, ale aj takmer najlepší priatelia. Teraz na povrch vyplynula skutočnosť, že hudobný skladateľ pomáhal Gottovi dokonca zatajiť, že Zlatý hlas z Prahy splodil dieťa s tanečnicou Antoniou Zacpalovou. Dominika Gottová teraz o celej situácii prehovorila, informuje CNN Prima.


Karel Gott si s tanečnicou začal v roku 1968. Vtedy sa spoznali pri nakrúcaní klipu k piesni Lady Carneval. Aférka bola krátka, ale v roku 1972, keď sa stretli po dlhšom čase pri ďalšom televíznom nakrúcaní, sa ich "vzťah" opäť rozhorel. "Stala sa nejaká chyba a bola z toho Dominika," spomínala Antonia Zacpalová pred rokmi.

Za roky spoločného pôsobenia na hudobnej scéne odohral Gott sa Štaidlom veľa koncertov vrátane osemmesačného turné po Las Vegas. Stali sa z nich skvelí priatelia a ich spolupráca sa tak premietla aj do osobnej roviny. Práve otec Ladislava Štaidla totiž Gottovi radil, aby spevák nepriznal svoju dcéru Dominiku, ktorú počal s Antoniou Zacpalovou. "Ladislavov otec zakázal mojej mamičke, aby priznala, že som dcéra Karla Gotta. Ona mu vtedy povedala, nech sa nebojí, že kolónka otca zostala nevyplnená. Veľmi sa jej to ale dotklo. Stalo sa to krátko po mojom narodení, v roku 1973," uviedla CNN Prima NEWS Dominika Gottová.

Nezaplatíš? Verejne ťa ponížim! Drsné podmienky nájomnej zmluvy dcéry Karla Gotta
07 | 02 | 2021 | Timotej Dudka


Gott sa ale s narodením dieťaťa zmieril a za dcérou sa dokonca prišiel pozrieť. Jeden z jeho priateľov, režisér Jaromír Vašta, ktorý Antoniu Zacpalovú poznal, mu za to ale dohovoril. Gott to argumentoval tým, že nie je "žiadny vypočítavý hajzel". Štaidl a jeho rodina v tom čase riešili istý prípad s právničkou, tak sa skladateľ s Gottom aj Štaidlovým otcom dohovorili, že právnička príde aj so spevákom k Zacpalovej na návštevu.

Právnička potom vypracovala s Gottom harmonogram výživného na jeho dcéru. "Jaroslav Vašta mi povedal, že Ladislav poznal právničku, ktorá to mala na starosti. Otec ma tak sprvu asi vážne nechcel priznať," spomína Gottová. Zacpalová už skôr tiež priznala, že spomínaná právnička dostala od Gotta finančnú pôžičku a potom každý mesiac dávala jeho dcére určitú sumu.

Aký majetok po sebe Ladislav Štaidl zanechal? Toto nezdedili ani deti Karla Gotta!
05 | 02 | 2021 | Timotej Dudka