České médiá: Blahova reakcia na výpovede svedkov v prípade Lučanský a Slovensko má nového špeciálneho prokurátora
16 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Bývalý slovenský policajný prezident Milan Lučanský podľa slovenských provládnych médií úplatky nielen bral, ale tiež dával. Situáciu okomentoval politik Ľuboš Blaha, ktorý apeluje, aby ľudia neverili mafiánskym médiám, píše portál Sputnik. Portál tiež informuje o slovenskom advokátovi Danielovi Lipšicovi, ktorý včera zložil slávnostný sľub.


Kľúčovým svedkom kauzy Judáš sa stal František Böhm, ktorý usvedčil Lučanského. Obaja skončili v cele, ale Böhma v polovici decembra prepustili, pričom Lučanský sa na konci roka v cele obesil. Bývalý riaditeľ národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník uviedol, že Lučanský sa angažoval v kauze Eco Invest podnikateľa Milana Fila. Slobodník je ďalším svedkom, ktorý uvádza, že sa o kauzu zaujímal expremiér Robert Fico. Slobodník tiež uviedol, že mu Lučanský pre vyšetrovanie odovzdal obálku, v ktorej bolo 15 až 20 tisíc eur, aby prípad dopadol bez problémov.

"Normálne sa mi urobilo zle. Neviem, či som niekedy zažil niečo nechutnejšie," zareagoval na článok v denníku Sme Ľuboš Blaha.

Portál Sputnik ďalej informuje, že Slovensko má nového špeciálneho prokurátora. Stal sa ním kontroverzný právnik Daniel Lipšic, ktorý predtým zastával post ministra spravodlivosti a ministra vnútra, pričom pôsobil aj v Národnej rade.

České médiá: Slováci si prajú, aby Facebook zablokoval Matovičovi účet
Slovenský premiér Igor Matovič neustále používa profil na Facebooku, aby informoval verejnosť o svojich úspechoch, no mnoho ľudí ho považuje za hanbu národa, píše portál Sputnik, ktorý tiež informoval o tom, že generálny prokurátor Maroš Žilinka... Čítať ďalej
15 | 02 | 2021 | Marek Molnár