Belousovová: Pani prezidentka, zastavte zlovôľu tejto bandy idiotov!
16 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Bývalá predsedníčka SNS Anna Belousovová v statuse na sociálnej sieti obvinila prezidentku Zuzanu Čaputovú, že sa nečinne prizerá rozvratu štátu a nekompetentnému vládnutiu "idiotov" v kabinete premiéra Igora Matoviča.



Štát v rozvrate, zdravotníctvo kolabuje, ekonomika krachuje

„Dokedy sa ešte bude pani prezidentka tváriť, že jej sa to netýka?!“ pýta bývalá šéfka národniarov. Slovensko je na prvom mieste v počte zomretých na covid v prepočte na počet obyvateľov. Belousovovej prekáža i to, že predseda vlády Matovič si neodpustil hodiť za to vinu na občanov, Sulíka aj prezidentku.

„Kto to asi tak osobne riadil doteraz? Kto je zodpovedný za smrť viac ako 5 000 zomretých? Tí ľudia nemuseli zomrieť, ak by nám nevládla skupina nevzdelaných, tupých a sebastredných primitívov, ktorí v opojenosti mocou a kšeftami nezačali so Slovenskom experimentovať ako v Megeleho laboratóriu,“ tvrdí Belousovová.


Pani prezidentka, vy nie ste celebrita!

„Napriek varovaniu odbornej verejnosti sa u nás toľko testovalo, až sa nákaza „úspešne“ rozšírila a zabíjala vo veľkých počtoch. Hlavne že si v Trnave niekto pchal vrecká. Štát je v rozvrate, zdravotníctvo kolabuje, ekonomika krachuje, zúfalstvo sa zmocňuje čoraz väčšieho počtu ľudí a pani prezidentka sa stále tvári, že jej sa to netýka! Zmohla sa akurát na chabý odpor pred prvým testovaním, a teraz je pekne uprataná,“ píše Belousovová.

Podľa nej má Čaputová nulový záujem o „túto krajinu“ a jej ľud. „Vážená pani prezidentka, vy nie ste celebrita a nepotrebujete sa pretŕčať so svojím súkromím v médiách. To je lacný, gýčový PR nevhodný pre hlavu štátu. Ľud od vás oprávnene očakáva, že sa ho zastanete a zastavíte zlovôľu tejto bandy idiotov, ktorá si momentálne hovorí vláda SR,“ uvádza.

Matovičovi a spol. nejde o ľudí, o životy a zdravie, ale iba o seba, tvrdí Belousovová
Situácia s koronavírusom na Slovensku je jedna z najhorších v Európe. Všimla si to aj bývalá šéfka SNS Anna Belousovová, ktorá za to statuse na Facebooku viní premiéra Igora Matoviča a jeho vládu. Čítať ďalej
07 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Vy ste boli pri zrode tejto vlády, pani prezidentka!

Belousovovej uvádza, že ústava prezidentke ukladá zodpovednosť, keďže sa v nej píše, že „rezident svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov."

„Máte dojem, že tu v tejto republike ešte niečo riadne funguje, keď sa nám štát rozkladá doslova pred očami?! Vaša zodpovednosť je o to väčšia, že vy ste boli pri zrode tejto vlády. Vôbec vás nezaujímalo, čo sú kandidáti schopní zastávať vysoké posty. Inak by ste predsa nemohli za ministra školstva vymenovať bývalého kaderníka a za ministra zdravotníctva človeka, ktorý nemá základné predpoklady zvládnuť hocičo okrem fantastického kázania. Ministra, ktorý sa v reakcii na naše prvenstvo v počte zomretých zmetene vyjadril: Musíme počkať, čo máme robiť. Keď niekto príde a povie, čo máme robiť," pripomína Belousovová.
Zo zodpovednosti sa nikto nevyvlečie

Bývalá šéfka SNS má pre hlavu štátu aj radu. Myslím si, že je načase, aby ste vystúpila v NR SR so zásadnou správou o stave spoločnosti. Poslanci by sa preto mali prestať skrývať za politické strany a ich príkazy.

„Každý poslanec zodpovedá len svojim zamestnávateľom - občanom SR. Správa prezidentky by ich mala prebudiť k zodpovednosti a činom. Parlament má právo kontrolovať a usmerňovať činnosť vlády, aj cez uznesenia, ktoré vládu zaväzujú a aj cez odvolanie tých členov vlády vrátane premiéra, ktorí svoje funkcie nezvládajú. Tu už ide do tuhého a môže to skončiť veľmi zle! A v budúcnosti sa nikto zo zodpovednosti nevyvlečie.“ varuje Belousovová.

Belousovová: "Matovičov duševný stav sa nezlepšuje. Práve naopak!"
Anna Belousovová na svojom facebooku reagovala na včerajší status Igora Matoviča, ktorým sa snažil zosmiešniť pripravované referendum za predčasné ukončenie volebného obdobia. Premiér sa, podľa nej, zasekol vo vývoji a ľudia majú, žiaľ, pocit, že... Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Michal Filek