Nová Perimbaba


Teraz ho trápia problémy s obličkami. Manželka Deana Jakubisková (62) odmietla podať bližšie informácie o umelcovom zdravotnom stave. Denníku Aha! iba oznámila: "Verím, že už čoskoro mu bude lepšie."

Počas pandémie Jakubisko dokončoval rozprávku Perinbaba a dva svety. Pracoval z domu na filmových trikoch. V poslednom vyjadrení si Jakubisko prácu vychvaľoval: "Rozhodne som sa nenudil. Bola to krásna práca." Aj napriek vysokému veku mu nerobí problém ovládať nové technológie a na internete oceňuje jednoduché prepojenie s okolitým svetom.

Režisér Jakubisko v Karlových Varoch ukázal zábery očakávanej Perinbaby 2
Návštevníci Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch mali možnosť vidieť pracovné zábery zo strižne pripravovanej rozprávky Perinbaba 2, v ktorej si hlavnú úlohu zahral slovenský herec Lukáš Frlajs. Čítať ďalej
06 | 07 | 2019 | TASR

Po operácii omladol


So srdcovými problémami Jakubisko bojoval už od 80. rokov. V tom čase nakrúcal Tisícročnú včelu.

"Oni hovorili, že mi nič nie je. Že je to neurovegetatívne. Hovorili mi: To je tým, že máš nejaké problémy a hádžeš ich za hlavu," spomína Jakubisko. Avšak o niekoľko rokov neskôr choroba začala narúšať jeho denný režim. Operácia prebehla v najvyšší čas, ako sám priznal:  "Nemal som ťažkosti do poslednej chvíle. Prvýkrát som si to začal uvedomovať až tri týždne pred operáciou. Naraz, znenazdajky, sa mi zrýchlilo srdce."

Doteraz ďakuje odborníkom z nemocnice IKEM. Známy český kardiochirurg Jan Pirk (72) začal Jakubiska na transplantáciu pripravovať pol roka dopredu. "Päť mesiacov som čakal na prvé miesto v poradovníku, ďalších osem na srdce," priznal Jakubisko. Srdce mu pred zákrokom fungoval asi už len na pätnásť percent.

Operácia bola výnimočná aj vzhľadom na vysoký vek. Všade inde vo svete by doktori od Jakubiska dávali ruky preč a báli sa, že pre neho bude procedúra moc náročná. Našťastie všetko dopadlo na výbornú, ba možno lepšie, ako ktokoľvek predpokladal. "Omladol som, som mladší než Deana," pochválil sa vtedy Juraj.

Ženy Vila Rozborila: Rozvod kvôli nevere či randenie so Silviou Kucherenko!
V lete oslávi 4. výročie svadby s Alexandrou Novotnou. Predtým si však Vilo Rozboril vzal inú ženu, a to hneď dvakrát, píše portál Topky. Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Timotej Dudka