Böhma, ktorý sa zastrelil, vraj trápili výčitky svedomia kvôli smrti generála Lučanského
15 | 02 | 2021 I sefredaktor
Okolnosti a motívy samovraždy  František Böhma, kľúčového svedka, ktorý vo svojich výpovediach usvedčoval generála Lučanského aj bývalého špeciálneho prokurátora Kováčika, sú zdrojom špekulácií. Portál pluska.sk s odvolaním sa na vlastný zdroj tvrdí, že Böhma trápila predovšetkým dosiaľ nevyjasnená smrť policajného exprezidenta, ktorý sa dostal za mreže vďaka jeho výpovedi.

Podľa pluska.sk  existuje aj možnosť iného motívu. Böhmovi sa mohol niekto vyhrážať kvôli jeho výpovediam, alebo naopak, tlačiť naňho, aby rozsah usvedčených osôb ešte rozšíril.

Boris Kollár chce skrátiť kolúznu väzbu. Nie je vylúčené, že sa tým pripravuje na najhoršie
15 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová


Podľa informácií HD Böhm v okruhu blízkych hovoril o samovražde už niekoľko týždňov. Neúspešne sa mal pokúsiť vziať si život niekoľko dní po tom, ako bol prepustený z väzby, hral takzvanú ruskú ruletu s koltom a raz si dokonca navliekol na hlavu aj igelitové verku, avšak od dokonania činu napokon upustil. Böhm ťažko niesol predovšetkým to, že v diskusiách pod článkami mu ľudia pripisujú zodpovednosť za smrť generála Lučanského a tiež mu priali, aby zomrel.

Böhm, ktorý nelegálne podnikal s pohonnými hmotami s predstaviteľmi zločineckej skupiny takáčovcov Martinom Mikulcom, Matejom Zemanom alias Zemákom a Ľubošom Kudličkom, po návrate z väzby predal všetky luxusné autá a motorky a vzdal sa aj reštaurácie Csárda u Vincka v Stupave. Jeho obchodný partner Mikulec spáchal samovraždu ešte v priebehu leta 2020, keď ho polícia obvinila a bol naňho vydaný zatykač. Mikulec sa vtedy nachádzal na území Chorvátska a na Slovensko sa už nikdy nevrátil živý.

Všetky prípady, v ktorých spáchali samovraždu predstavitelia takáčovcov, objasňuje vyšetrovateľ NAKA Ján Čurilla. Pred Mikulcom a Böhmom spáchal samovraždu aj ďalší obvinený Igor Smolen, prezývaný Balvan.

Zvolenie Lipšica za špeciálneho prokurátora je kontroverzné, píšu zahraničné médiá
Zvolenie Daniela Lipšica špeciálnym prokurátorom poslancami Národnej rady si všimli aj zahraničné médiá. Nie všetky ale zdieľajú rovnaký názor s našimi zákonodarcami. Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Veľký tlak na psychiku kajúcnikov, ako aj strach z možnej pomsty, potvrdzuje i psychiatrička Danica Caisová. „Udavač s niečím takým musí jednoducho rátať. Pomstychtivosť je silná motivácia a v človeku pretrváva. História pozná prípady, že odsúdený sa dostal na slobodu po mnohých desiatkach rokov a pomstil sa tomu, kto ho dostal za mreže, prípadne jeho rodine,” povedala. Podľa psychológa Dušana Kešického však mohlo mať nešťastné rozhodnutie aj iný dôvod. „Vypovedajú stovky ľudí každý deň a nezabijú sa. Ocitol sa v životnej situácii, v ktorej vyhodnotil, že skoncuje so životom."

Pre tragický odchod z tohto sveta si František Böhm vytvoril doma ideálne podmienky. Podľa neskorších zistení mal v dome celý arzenál zbraní. Jednou z nich, revolverom kalibru 9 mm, sa napokon zabil.

JUDr. Lukáš Machala: "Slovensko je nacistický experimentálny tábor"
„Len tak ďalej Slováci! Ešte viac skloňte tie svoje otrocké chrbátiky. Ešte hlbšie kľaknite na kolená. A najmä - nepozerajte sa do očí svojim deťom a starým rodičom. Aj jedným aj druhým svojou bojazlivosťou a bezcharakternosťou totiž ničíte život,“... Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Petra Demková