Žilinka: Je neprípustné, aby osoby obvinené zo závažnej trestnej činnosti boli držiteľmi strelných zbraní
14 | 02 | 2021 I Petra Demková

Generálny prokurátor, Maroš Žilinka, komunikuje s verejnosťou už aj prostredníctvom sociálnej siete. Dnes napísal, že „považuje za neprípustné, aby osoby obvinené zo závažnej organizovanej trestnej činnosti boli držiteľmi strelných zbraní.“ Uložil preto úlohy krajskému prokurátorovi v Bratislave.


„Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka považuje za neprípustné, aby osoby obvinené zo závažnej organizovanej trestnej činnosti boli držiteľmi strelných zbraní. Uložil preto krajskému prokurátorovi v Bratislave zabezpečiť, aby vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby dôsledne objasnil dôvody, pre ktoré nedošlo k odňatiu a zaisteniu strelných zbraní príslušným policajtom Národnej kriminálnej agentúry, držaných obvineným Františkom Böhmom, ktorý si siahol na život, a posúdil, či takým konaním nedošlo k spáchaniu trestného činu,“ píše sa v stanovisku Generálnej prokuratúry.

„Generálny prokurátor SR v tejto súvislosti požiada aj špeciálneho prokurátora, aby preskúmal správnosť a zákonnosť postupu dozorujúceho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry,“ píše sa v závere stanoviska.

Harabin sa pýta policajného prezidenta: "Nechali ste Böhmovi zbraň zámerne?"
Aj Štefan Harabin sa pýta policajného prezidenta, či Böhmovi nechali zbraň zámerne. Veľmi to vraj pripomína situáciu, keď mala Monika Jankovská v cele veľké množstvo liekov. "Vzhľadom na moju otázku v predchádzajúcom statuse o samovražde... Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Michal Filek