Víťazstvo Kežmarčanov. Poukázali na chaos v číslach hospitalizovaných a vniesli do toho zdravý rozum
14 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Na Slovensku platí už týždeň Covid automat, ktorý ale od začiatku sprevádzali rozličné nedorozumenia a chaos. Primátor Kežmarku Ján Ferenčák však do celého systému vniesol aspoň trochu zdravého rozumu.


Ján Ferenčák je nielen primátorom podtatranského mesta, ale aj poslancom Národnej rady za Hlas-SD. Ako píše vo svojom statuse na sociálnej sieti, Kežmarku sa podarilo do celého systému s Covid automatom vniesť rozum. Primátorovi sa od začiatku nepozdával prezentovaný počet hospitalizovaných na COVID, ktorý vysoko presahoval ten, ktorý mali v ich nemocnici.



Minister Krajčí totiž tvrdil, že v Kežmarku je hospitalizovaných 95 pacientov na COVID-19, kým Ján Ferenčák tvrdil, že ich tam majú iba 11. „Kežmarský príklad, kde Covid automat zohľadňoval fiktívne vymyslené čísla hospitalizovaných, v plnej nahote odhalil nefunkčnosť tohto systému,“ napísal v úvode svojho statusu kežmarský primátor s tým, že je veľmi rád, že sa hľadajú racionálne riešenia, aķým je každodenné nahlasovanie hospitalizovaných v nemocniciach, pretože len tak sa do systému vnesie poriadok. „Je to nielen víťazstvo Kežmarku, ale predovšetkým víťazstvo zdravého rozumu v systéme amatérskeho riadenia štátu. Platí však známe, štátna moc je v rozklade a celý boj s pandémiou nesú na svojich pleciach samosprávy,“ končí svoj status Ferenčák.

Primátor Ferenčák o otváraní škôl v podaní Matoviča: Nehoráznosť, absurdnosť a politická zbabelosť
Primátor Kežmarku a poslanec Hlasu Ján Ferenčák má plné zuby chaosu, ktorý sa šíri z úradu vlády. Jeho mesto už bolo pripravené na Covid Automat, no premiér Igor Matovič do všetkého znovu vniesol chaos, píše v statuse na... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Petra Demková