"Sčítanie je nástroj, aby mohli Maďari na juhu požiadať o autonómiu," tvrdí Belousovová
14 | 02 | 2021 I Michal Filek

Anna Belousovová v najnovšom statuse komentuje sčítanie obyvateľov, ktoré sa začína zajtra a potrvá až do konca marca. Prvýkrát sa totiž uskutoční elektronicky, na čo Slováci nie sú dostatočne vybavení, ale hlavne sa môžeme prihlásiť k viacerým národnostiam. Podľa nej je to nástroj pre Maďarov žijúcich na juhu Slovenska, aby mohli požiadať o územnú autonómiu. A režíruje to, samozrejme, Matovič. 


Politička si ďalej všimla, že dopredu nebola zo strany štátu na podporu robená takmer žiadna kampaň. "Nie som paranoidná, no takýto skoro " nijaký" vzťah štátu k sčítaniu vo mne vzbudzuje rôzne podozrenia... Hneď prvé navodzuje samotný leták ku sčítaniu . Ten je vlastne koncipovaný len ako agitka na prihlásenie sa k národnosti a materinskému jazyku. A čo ma najviac zarazilo, je fakt, že v sčítacom formulári sa uvádza možnosť prihlásiť sa k DVOM NÁRODNOSTIAM odrazu!" napísala.


To si neviem dosť dobre predstaviť. Národnosť sa totiž podľa nej predsa definuje ako príslušnosť k národu, resp. etnickej skupine. Jednoducho ak je niekto Slovák, tak predsa nemôžem byť zároveň Maďar, alebo Róm, alebo Číňan atď!


"Buď som jedno, alebo druhé. Nie dva v jednom. Dosť dobre nedokážem pochopiť, ako môže byť niekto zároveň Slovák aj Maďar, alebo Slovák aj Čech. Príslušnosť k národu, či národnosti a štátna príslušnosť sú dve rôzne veci."


Zaujímavo sa tiež vysvetľuje v pokynoch sčítania termín materinský jazyk. Už to vraj nie je v duchu Hviezdoslava "... ó mojej matky reč je krásota..." . Dočítate sa, že je to jazyk, ktorým s vami najčastejšie hovorili v detstve. Teda môžete byť napríklad dieťa slovenskej matky, no keďže ste žili v maďarskom prostredí, najviac s vami hovorili po maďarsky.


Belousovová varuje pred prerušením vzťahov s Ruskom: "Európa sa stáva len príveskom USA"
Anna Belousovová sa pozastavuje nad slovami ministra zahraničia Sergeja Lavrova o tom, že Rusko vážne uvažuje o prerušení vzťahov s Ruskom. Politička hovorí, že Rusko si už nenechá zasahovať do vnútorných záležitostí svojho štátu a pýta sa, komu... Čítať ďalej
13 | 02 | 2021

"Asi by sme si mali naliať čistého vína a prestať sa hrať na skrývačku. Z celej koncepcie takto pripraveného sčítania obyvateľstva priam trčí záujem nahrávať maďarskej národnostnej menšine navyšovaním počtov Maďarov (aj keď dvojnárodnostých)."


Asi si vraj treba spomenúť na nie tak dávne stretnutie premiéra Matoviča s predstaviteľmi tých najradikálnejších politických predstaviteľov maďarskej národnostnej menšiny pri príležitosti Trianonskej zmluvy a ich Memorandum, ktoré mu predniesli.


Boli to vlastne požiadavky na ÚZEMNÚ AUTONÓMIU Slovenska! Aby sa to mohlo udiať, osvedčená sálamová metóda pokračuje. Sčítanie obyvateľov tak ako je nachystané priamo dáva nástroje do rúk maďarským nacionalistom. Koľko tých nových, dvojnárodnostných Maďarov z tohto sčítania vznikne, zvlášť, keď sa uskutoční elektronicky?! Toľko, aby mohli na súvislom území južného Slovenska požadovať autonómiu?!


Načo inak by tvorcovia sčítacieho formuláru dávali doňho taký nezmysel akým je príslušnosť k DVOM NÁRODNOSTIAM súčasne?!" je presvedčená Belousovová.


Matovič a jeho vláda, podľa nej, zaviedla CHAOS ako svoju pracovnú metódu.


"No dovolím si tvrdiť, že je to riadený CHAOS. Oni ho používajú ako dymovú clonu a pritom sledujú svoje vopred stanovené ciele. Dohody uzavreté s maďarskými extrémistami sú jedny z nich."


Belousovová: Komu vadí kríž ako symbol kresťanskej viery? Kto nám to tu vlastne vládne?
Anna Belousovová si všimla, že minister Heger je členom kresťanského centra Slovo života. Ako píše politička, na ich stránke nikde nenájdete symbol kríža. "Komu vadí kríž, ako symbol kresťanskej viery?" pýta sa. Ten na jej krku vraj pred desiatimi... Čítať ďalej
12 | 02 | 2021 | Michal Filek