Samovražda Františka Böhma: „Prečo mu po zadržaní nechali policajti jeho zbrane? pýta sa Šátek
14 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Samovražda Františka Böhma, kľúčového svedka v prípade nebohého Milana Lučanského, vyvoláva viaceré otázniky. Prečo mal doma zbraň nechápe ani bývalý vyšetrovateľ Jozef Šátek.


František Böhm sa zastrelil ranou do hlavy v piatok neskoro večer vlastnou zbraňou, ešte predtým ale postrelil do hrude manželku, ktorá sa mu údajne snažila v jeho úmysle zabrániť. Bývalý policajný vyšetrovateľ Jozef Šátek ale nechápe, ako je možné, že ako obvinený mal doma zbraň. Svoje pochybnosti zhrnul v statuse, ktorý zverejnil na sociálnej sieti.
Böhm sa mohol kedykoľvek dostať do konfliktu s políciou a nezadržanú zbraň použiť

„Ako je možné, že obvinený František Böhm mal k dispozícii strelnú zbraň?“ pýta sa hneď v úvode Šátek. V súvislosti so zastrelením sa Františka Böhma sa vyrojilo množstvo otáznikov o motívoch jeho konania, ba dokonca spochybňuje sa aj samotná samovražda. „Mne v súvislosti so zastrelením sa Františka Böhma chýba od polície akákoľvek informácia, či použitú strelnú zbraň mal v legálnej držbe samotný Böhm, alebo člen jeho rodiny, alebo zbraň mal v nelegálnej držbe. Keďže polícia túto informáciu obchádza mlčaním tak predpokladám, že použitá zbraň bola v legálnej držbe Františka Böhma, pretože to je veľký problém na strane polície,“ píše bývalý vyšetrovateľ, podľa ktorého je zrejmé, že keby mu táto zbraň, ako obvinenému z obzvlášť závažného zločinu korupcie, bola dočasne políciou odňatá a uložená do úschovy, tak by sa podstatne bola obmedzila samovražedného konania.



Šátek si myslí, že Böhm sa mohol navyše kedykoľvek dostať do konfliktu s políciou a použiť uvedenú zbraň, ak by sa napríklad nedostavil k vyšetrovaciemu úkonu a bolo by prikročené k jeho policajnému predvedeniu. „Prečo teda František Böhm mal v osobnej dispozícii strelnú zbraň, ak existuje pokyn vedenia polície, ktorým v každom prípade vyšetrovanej trestnej veci, ak obvinený je držiteľom strelnej zbrane, tak táto má byť okamžite políciou zaistená (obvinený je povinný ju vydať) a má byť uložená na príslušnom policajnom útvare až do právoplatného rozhodnutia príslušným orgánom?“ pýta sa bývalý vyšetrovateľ a vymenúva zákony, ktoré musí spĺňať držiteľ zbrane.

František Böhm alias Fero SIS si čulo písal s Kočnerom. Do svojich aktivít zapojili aj Makóa
O prepojení sudcov, advokátov, prokurátorov či policajtov v chobotnici Mariana Kočnera, ktorú odhalila až aplikácia Threema v jeho telefóne sa toho popísalo už dosť. Na svetlo ale vychádzajú stále nové skutočnosti. Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Po vznesení obvinenia mu mala byť s najvyšším urýchlením strelná zbraň odňatá

Za spoľahlivú osobu, ktorá môže byť držiteľom zbrane, sa podľa zákona nepovažuje ten, kto podľa zistení útvaru Policajného zboru nedáva záruku, že zbraň nezneužije. „Každému policajtovi muselo byť jasné, že ak obvinenému hrozí vysoký trest a zároveň je držiteľom strelnej zbrane, potom jeho spoľahlivosť je závažne spochybnená, keďže nemožno vylúčiť, že túto strelnú zbraň nezneužije a ohrozí nielen svoj alebo aj životy a zdravie iných osôb. Z tohto dôvodu mala byť príslušným policajtom (vyšetrovateľom) Františkovi Böhmovi po vznesení obvinenia s najvyšším urýchlením strelná zbraň odňatá a uložená do úschovy,“ konštatuje na záver bývalý vyšetrovateľ Jozef Šátek.

Böhm si mal streliť do hlavy, manželku, ktorá mu chcela v samovražde zabrániť, zasiahol do hrudníka
Informácia o samovražde Františka Böhma, korunného svedka v kauze Judáš, spájaného aj s nebohým Milanom Lučanským, šokovala Slovensko. Čo bolo jej príčinou zostáva nateraz záhadou. Čítať ďalej
13 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik